Anasayfa , Avrupa , Nürnberg`de ATiF seçimlerde MLPD`yi destekleyecek…

Nürnberg`de ATiF seçimlerde MLPD`yi destekleyecek…

nbg-mlpd1NÜRNBERG |17-08-2013| 22 Eylül`de yapılacak  genel seçimlere katılan  MLPD  nin  Nürnberg  adayları  dün  seçim çalışmaları  kapsamında bir etkinlik düzenlediler. Seçimlerde MLPD Listesinden Aday olan Avukat Manfred Hörner  ile Sendikacı Johannes Rupprecht kendilerini tanıtarak seçim çalışmaları üzerine bilgiler vererek  değerlendirmeler yaptılar.

Johannes Rupprecht konusmasında “Dünyada haksızlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Emperyalist sömürü katmerleşerek devam ediyor. Yerel savaşlarda isçi ve emekçilerin kanları akıtılıyor.Bu emperyalist çıkar dalaşında Alman emperyalistleri de önemli  roller üstleniyor.Biz bu seçim çalışmamız süresince işçilere,yoksullara,göçmenlere  daha iyi bir sistem olan sosyalizm alternativinin propagandasını yapıyoruz. Işyerinde konuştuğumuz işçilerden bazıları Kuzey Kore de,Küba da,Romanya`da yaşanan sosyalizm deneyimlerini  örnek olarak verip,olumsuzluyorlar. Evet oralarda sosyalizmin sadece  adı kullanıldi ve kullaniliyor. Proleterya  iktidarda değil, bir avuç  bürokrat burjuvazi iktidari gaspetmiş, Klikler ve diktatörlükler işbaşında.  Mao` nun deyimiyle Kızıl bayrağa karşı, kızıl bayrakla savaşan maskeli  burjuvazi var” diyerek ” Almanya da Seçimlere katılmayan umutsuz  40% a  seslenmeli ve onlara daha iyi bir dünya mümkün mesajını vermeliyiz” dedi.
nbg-mlpdnbg-mlpd1

Avukat Manfred Hörner ise “Bu seçimlerde zenginlikleri paylaşalım diyerek  propaganda yapan Sol parti (Die Linke) bir illuzyon yaratıyor. Kapitalist sisteme son verilmediği sürece düzen içi iyileştirmeler önermek bu sistemi kutsamaktır. Bu sistemin yıkılarak isçi sınıfinın iktidar olduğu bir düzen için mücadele ediyoruz ve mücadeleye devam edeceğiz ” şeklinde konuştu.

ATiK temsilcisi ise, Nürnberg  özgülünde ve bir çok yerde ATiF olarak  MLPD yi destekleyeceklerini söyleyerek, Seçim çalısmalarında üye ve çevresiyle MLPD  adaylarına  oy verme çağrısı yaparak destek olacaklarını vurguladı. “Seçimler ve parlementer mücadele yoluyla, Emperyalist -Kapitalist sistemi altedemeyiz  bunu biliyoruz.Ancak seçimlerde daha geniş kitlelere propagandalarımızı götürmek ve burjuva partileri teşhir etmek için seçim süreçleri değerlendirilmelidir.” dedi.

Toplantıda bulunan 30 civarında insanın  birlikte Enternasyonal marşını söylemesi ardından önümüzdeki süreçte yapılacak etkinlikler ve seçim çalışmaları  planlanarak  toplantı sonlandırıldı.