Home , Avrupa , Nürnberg Demokratik Güç Birliği Platformu tanıtım etkinliği gerçekleştirdi.

Nürnberg Demokratik Güç Birliği Platformu tanıtım etkinliği gerçekleştirdi.

DSC_0851NÜRNBERG | 10-02-2014 |  Almanya Demokratik Güç Birliği’nin oluşturulmasının akabinde, Nürnberg`de 25 Şubat 2013 tarihinde yaptığı ilk tanıtım panelinden yaklaşık 1 yıl sonra, Nürnberg Demokratik Güç Birliği Platformu bileşenleri  08 Şubat 2014 tarihinde Nürnberg Villa Leon Kültür Evi’nde platformu tanıtan bir etkinlik düzenlediler.

Yaklaşık 300 insanın katıldığı, beğeni ve ilgiyle izlenen tanıtım etkinliği coşkulu geçti.

Özgürlük, devrim ve sosyalizm yolunda şehit düşen tüm devrimciler anısına saygı durusu ile başlayan etkinlikte, 1 yıl boyunca  Nürnberg Demokratik Güç Birliği’nin ortaklaşa yürüttükleri çalışmaları sinevizyonun ile tanıtıldı.

Etkinlikte Taksim dayanışma sözcülerinden  Süleyman Solmaz`la yapılan gezi direnişi ve bugünü özetleyen kısa bir röportaj da sesli olarak yayınlandı.

Mahmut Özkan yaptığı açılış sunumunda “1 yıldan beri  büyük özveri ve cabayla ilmek ilmek örülen ve büyütülen çalışmalar meyvesini verdi ve 8  kurum, dernek ve örgütün  bileşiminden oluşan Nürnberg Demokratik Güç Birliği Platformu, birlikte çalışma ilkelerini ve hedeflerini netleştirdi. Bunu bugün sizlerle paylaşmak ve kamuoyuna duyurmaktan dolayı mutluyuz. Kapımız bütün demokratik kurum ve örgütlere, bireylere, bilim insanlarına, aydınlara yani  demokratik mücadele yürütmek isteyen her kesime açıktır. “ dedi.”

Xebat Sakir konuşmasında, Rojava da yaşananları ve süreci anlatan, çarpıcı örneklerle dinleyicileri bilgilendirdi. Sakir, Kürtçe olarak gerçekleştirilen ve Türkçeye çevirisi yapılan konuşmasında, “Rojava da demokratik özerklik ve sadece Kürtleri değil, Rojava’da yaşayan her kesimi temsil eden bir demokratik özerk yapıdır. Türk devletinin radikal İslamcı örgüt ve çeteleri destekleyerek Rojova’da ortaya çıkan demokratik özerk yapıyı engelleme girişimi başarılı olamayacaktır. Bunun için, tüm devrimcileri, uluslararası bütün demokratik kuruluşları Rojova’ya desteğe çağırıyoruz!” dedi.

Koma Silan, Derdiyoklar Ali ve Çetin Oraner’in müzikleriyle seslenen etkinlikte günün konuşmacısı Rojava adına PYD Almanya temsilcisi Xebat Sakir idi.

Nürnberg Demokratik Güç Birliği’ni oluşturan kurumların Dernek başkanları ve temsilcilerinden Nürnberg Alevi Kültür Merkezi-Cemevi (AABF) adına İsmail Serin; Medya Volkshus (YEK-KOM) adına Ali Salim; Dialog der Kulturen Derneği (ATİF) adına Gül Aydın; Yenigün Kültür Derneği  (AGİF) adına Haydar Köroğlu; ADBEM ve Sürgünler Meclisi adına Metin Ayçiçek; Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi temsilcisi Osman Çağköylü sahneye çağırılarak “din, dil milliyet ve cinsiyet ayrımı gözetmeksizin, emeğin özgürleşmesi yolunda faşizme, emperyalizme, ırkçılığa ve her türden hak gasplarına karşı birlikte mücadele etme ve dayanışmayı büyütme kararlığı” bir kez daha teyid edildi.

Dernekler tarafından yapılan yemek ve pastalardan oluşan açık büfe ve içecek gelirlerinin ve ve satılan giriş biletlerinin gelirlerinin Rojova’ya ve Gezi direnişlerinde tutsak düşenlere yardım olarak yollanacağının duyurulması katılımcı kitle tarafından coşkuyla alkışlandı.

dgb resim dgb dgb1 dgb2 dgb4 dgb6 DSC_0851DSC_0809DSC_0810DSC_0907DSC_0897dgb09