Anasayfa , Haberler , Nihat Konak için Adalet! İmza Kampanyasına destek ol !

Nihat Konak için Adalet! İmza Kampanyasına destek ol !

nihat newAHM |15-01-2014| Tekirdağ F Tipi Cezaevi’nde 1998 yılından beri tutuklu bulunan ve Aralık 2013’te tahliye olması beklenen Nihat Konak’ın Şubat 2017’ye kadar cezaevinde kalmasına yol açan disiplin cezası gerçek bir hukuksuzluk örneğidir. Nihat Konak’ın cezasının uzamasına neden olan olay, Cezaevi idaresine hakaret gibi keyfi bir iddiadır, bundan dolayı kesilen cezaya yaptığı itiraz dilekçesi ise “kaybedilmiş”, bu yüzden cezası haksız yere uzatılmıştır. Konak ve üç arkadaşının itirazı kaybedildiği için aldıkları ceza 12 Kasım 2008’de kesinlik kazanmış, Konak ise şikayetçi olmuştur. Fakat savcılık, 7 Nisan 2009’da kovuşturmaya yer olmadığına hükmetmiştir. Konak tekrar itiraz etmiş, ancak “süresinde itiraz etmediği” gerekçesiyle karar 12 Kasım 2013’te kesinleşmiştir. Oysa itiraz süresi 1 gün sonra, yani 13 Kasım’da dolmaktaydı. İnfaz Hakimliği de hukuka aykırılıkları incelemeden, cezanın onanmasına karar vermiştir. Bu hukuksuzluğa engel olunmadığı takdirde Nihat Konak, 26 Aralık 2013’te cezaevinden çıkacakken, şimdi artık Şubat 2017’ye haksız yere tutuklu kalacak.İtiraz dilekçesinin “kaybolduğu” bir cezaevinde, dilekçe kaybolduğu için Nihat Konak suçlu ilan ediliyor. Üstelik en doğal hakkı olan itiraz hakkı da böylece elinden alınmış oluyor. Ve bütün bunların faturası, cezaevine değil Nihat Konak’a 3 yıl olarak kesiliyor.Nihat Konak’ın uğradığı hukuk dışı davranışlar geçmişte de yaşanmıştır. 1998’de gözaltında tutulduğu dönemde avukatıyla görüşme hakkı tanınmamış, savunma hakkı ihlal edilmiştir. Konak, 1 Nisan 1998’de savcılığa ve hakim karşısına çıkarılmış, buradaki sorgularında da avukat bulundurmasına izin verilmemiştir. AİHS’nin 6. maddesi uyarınca “savunma hakkının kısıtlandığı” gerekçesiyle AİHM’e başvuran Konak’la ilgili dava 13 Ocak 2014 te sonuçlanmış, Türkiye suçlu bulunmuş, Konak 1,500 Euro tazminat almaya hak kazanmıştır.Yukarıda özetlenen tüm bu süreç, demokratik bir hukuk devletinde yaşanmaması gereken olaylardır. Bu hukuksuzluğun bir an önce düzeltilmesi ve Nihat Konak’ın bir an önce cezaevinden çıkarılması gerekmektedir. Tüm demokratik kitle örgütlerini, sendikaları ve tüm yurttaşlarımızı bu adaletsizliği önlemek için destek olmaya çağırıyoruz.Nihat Konak’ın Ailesi Adına Oğlu, Baran Konakhttp://www.change.org/tr/kampanyalar/nihatkonakicinadalet

for English:

Nihat Konak has been arrested in 1998 for the reason of membership of illegal communist party, TKP/ML TİKKO . After 15 years in 2013, he has ended his “charge” on 26th of November and would be released. But the prison administration made up an excuse and has lengthened his staying in prison for 3 years more.
The excuse is that Nihat Konak began hunger strike in order to support kurdish prisoners who stay in Iran in 2008. And administration gave a diciplinary penalty. And then Konak objected that, but his objection letter has been lost therefore the penalty was getting to be valid.The one who has to find the letter is not our side, prison administration has to do that! Nihat Konak is not the responsible of lost letter and it is completely a responsibility of prison.His objection right has been breaved. Konak can not be stayed in prison unfairly.

Freedom and Justice for Nihat Konak.
We want fair trial!

Kime:
Bekir Bozdağ, Adalet Bakanligi Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü
Adil Yargılanma Hakkını, Disiplin Cezalarının iptalini, Nihat KONAK’ın derhal serbest bırakılmasını talep ediyorum.

Saygılarımla,
[Adın]