Anasayfa , Haberler , Münih ATİK’li Tutsaklarla Dayanışma Komitesinden Çağrı

Münih ATİK’li Tutsaklarla Dayanışma Komitesinden Çağrı

MÜNİH |24.04.2017| Savaş Yerine Devrim! Tarihine Sahip Çık ve Geleceği Kazan!

Ekim Devrimi’nin 100. Yıldönümü vesilesi ile Arbeiter Bund für den Wiederaufbau der KPD (Almanya Komünist Partisi’nin yeniden inşası için İşçi Birliği) tarafından Almanya, Çekoslovakya, Rusya ve Polonya’nın çeşitli şehirlerinde; ‘‘Savaş yerine devrim- Tarihine sahip çık ve geleceği kazan’’ mottosu ile organize edilen etkinliklerin Münih ayağı başladı.

Münih ATİK’li Tutsaklarla Dayanışma Komitesi’nin de destek verdiği etkinliklerde bugüne kadar:
-Paris Komünü, Ekim Devrimi, Deutscher Oktober (Alman Ekimi) olarak anılan 1918 – 23 yılları Almanya’sındaki devrimci atılımları (Bremen İşçi ve Asker Sovyetleri -1918; Bavyera Sovyet Hükümeti -1918; Saksonya-Türingen İşçi Birlik Cephesi Hükümeti-1923; Hamburg Ayaklanması-1923) güncel sınıf mücadelesi ile birleştiren görsel bir yürüyüş kolu oluşturularak BMW gibi büyük fabrikaların önlerine, işçi mahallelerine gidilip ajitasyon-propaganda çalışmaları yapıldı.

– Münih Kasım Devrimi’nin lideri ve İşçi-Asker Sovyetleri tarafından seçilen başkanı Kurt Eisner’in resminin parlamentoya asılması talebiyle Bavyera parlamentosuna yüründü. Kurt Eisner, 24 Şubat 1919’da karşı-devrimciler tarafından katledilmişti.

-Bavyera Sovyet Hükümeti Kızıl Ordu Komutanı Rudolf Egelhofer mezarı başında anıldı. Rudolf Egelhofer, 3 Mayıs 1919’da esir alınıp yargısız infaz edilmişti.

-Toplu taşıma araçlarında devrimci marşlar ve kısa ajitasyon konuşmaları eşliğinde insanlarla bağ kurulup konuşma ve tartışma ortamı yaratıldı.

Etkinliklerin 29 Nisan programında ATİK’li tutsaklara da yer verildi:
29 Nisan günü saat 11:00’de, Bavyera Sovyet’ini kuran ayaklanmanın başlangıç yeri ve yine yıkılışı esnasında da en şiddetli çatışmaların yaşandığı bölge olması itibari ile merkez tren garında toplanılıp anma ve mültecilerin sorunlarını konu alan bir miting yapıldıktan sonra bir işçi mahallesi olan Westend’e doğru yürüyüşe geçilecek.

Aynı gün öğlenden sonra ise, Almanya Komünist Partisi kadrolarından Eugen Levine’nin Bavyera Sovyeti’nin karşı devrim tarafından ezilmesinden sonra hapsedilip, 4 Haziran 1919’da kurşuna dizildiği ve bugün ATİK’li aktivistlerin tutuklu bulunduğu yer olan Stadelheim cezaevi önünde Eugen Levine’yi anma ve ATİK’li tutsakları sahiplenme miting gerçekleştirilecektir.

Dün, St.Petersburg doğumlu, göçmen bir Yahudi ailenin çocuğu olarak Alman İmparatorluğu’na gelen ve devrimci mücadeleye katılan bir devrimci olan Eugen Levine’nin hapsedilip katledildiği yerde bugün Türkiye-Kürdistan’lı devrimcilerin yatıyor olması hem sınıf mücadelesinin uluslararası karakterini, hem de sınıf düşmanının hukuksuzluğunu göstermesi açısında öğreticidir. Biz, Münih ATİK’li Tutsaklarla Dayanışma Komitesi olarak tüm ATİK’li arkadaşları ve ATİK dostlarını 29 Nisan günü gerçekleşecek olan etkinliklere katılmaya; sınıf düşmanlarının işbirliğine karşı Yaşasın Enternasyonal Dayanışma sloganını haykırmaya çağırıyoruz.