Home , Avrupa , MLKP 20’nci yılını festival ile kutladı

MLKP 20’nci yılını festival ile kutladı

c1713347_oLEVERKUSEN-18-10-2014- MLKP kuruluşunun 20’nci yılını Almanya’nın Leverkusen kentinde kitlesel katılımla kutladı.

İsyan devrim, Sosyalizm şiarıyla düzenlen festival, PYD temsilcisi Aria Issa ve Sosyalist gazeteci İbrahim Çiçek’in katıldığı panelle başladı.

PYD temsilcisi Aria Issa şöyle konuştu: “4 yıl önce bir devrim başladı. Buna Arap devrimi denildi. Bu devrimde özellikle Kürt muhalefeti yer aldı. Öncelikle bu devrim barışçıl olarak sokakta başladı. 6 aydan sonra gördük ki, barışçı ve gerici ideolojilerini kılmak istediler. İslami bir renkle yapmak istediler. Biz Kürtler olarak buna karşı çıktık ve yer almadık. Biz 3. Bir yol seçtik.  Kurumlarımızı yarattık. Özellikle kadınlara ve gençlere yönelik çalışmamız oldu. Kurumlarımızda  Ezidiler, Türkmenler her halktan kota koymadan kendilerini temsil etmelerini sağladık. Günlerce Kobane’ye saldırılar yapıldı. Ama başaramadılar. Türkiye’nin arkalarında olduğunu biliyoruz. Özellikle Kobani direnişi tüm dünyada yankı buldu. Bu direnişe katılan kadınlar, gençler ve halkımızı selamlıyorum. IŞİD’i Kobane den kovduk. AKP’nin ikiyüzlü politikasını herkes gördü. Özellikle AKP’nin bu ikiyüzlü politikasına karşı başkaldırdı.” dedi. Özellikle MLKP, Partizan ve tüm savaşanları selamladı. Serkan Tosun şahsında tüm şehitleri saygıyla andığını vurguladı.

Kutlamaya katılan HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ, Kobanê direnişinin yarattığı mücadelenin Ortadoğu’ya yayılmasının gerektiği belirterek, “Kobanê çağımızın Stalingrad’ıdır” dedi.

Almanya’nın Leverkusen kentinde  “İsyan, devrim, sosyalizm“ şiarıyla düzenlenen festivale Avrupa’nın birçok ülkesinden  binlerce  kişi katıldı. Festivalin yapıldığı salonda,  Marx, Engels, Lenin, Stalin, İbrahim Kaypakkaya, Deniz Gezmiş, Mazlum Doğan gibi sosyalist ve devrimci  önderler ile Rojava’da yaşamını yitiren Serkan Tosun ve Suphi Nejat Ağırnaslı’nın (Paramaz Kızılbaş) posterleri, MLKP bayrakları asıldı.

“Bijî berxwedana Rojava“, “Yaşasın proletarya enternasyonalizmi” yazılı pankartın asıldığı festivalde sık sık “Yaşasın MLKP” ve Bijî berxwedana Kobanê” gibi sloganlar atıldı. Festivale Serkan Tosun’un babası Niyazi Tosun, Suphi Nejat Ağırnaslı’nın ablası Elif Özen, Kürt kurumlari ve  devrimci örgüt temsilcileri de katıldı.

Festivalde, Heyva Sor  ve  birçok  kurum  tarafindan yardım standı açılarak, Kobanê için yardımlar toplandı. Serkan Tosun ve MLKP militanlarının özel eşyalarının sergilendiği festivalde, Koma Bajar, Suavi, Pınar Aydınlar, Grup Abddal, Marsis, Grup Vardiya, Grup Çima, İlda Simonian ve Banda Bassotti gibi sanatçılar sahne aldı.