Home , ATİK , Metal İşçileri Yalnız Değildir, Direnişlerinin Yanındayız!

Metal İşçileri Yalnız Değildir, Direnişlerinin Yanındayız!

ATIK-LOGO-1024x900ATİK | 18-05-2015 | İşçiler,emekçiler;  Sermayenin sınıfa yönelik saldırılarının katlanarak arttığı günümüzde, saldırılarda sınır tanımayan Türk egemenlerinin ülkeyi sermaye’ye cennet, emekçilere cehenneme çevirdikleri bir süreç yaşanmaktadır.

Hergün onlarca işçi ‘’iş kazalarında’’ hayatını kaybetmekte, güvencesiz ve taşeron işlerde çalıştırılmaktadır. Tamamen kölece bir yaşamın dayatıldığı, kazanılmış hakların rafa kaldırıldığı ve gelişebilecek tepkilere karşı güvenlik paketlerinin meclisten geçirildigi bu süreçte; sınıfın yer yer ortaya koyduğu tavırlar ve direnişler egemenlerin korkularını büyütmektedir. Bu örneklerden bir taneside Bursa organize sanayide başlayan ve kısa sürede yayılan direniştir. Renault fabrikası işçilerinin  ücretlerin arttırılması ve toplu iş sözleşmesinin yenilenmesi talebine yönetimden olumsuz yanıt verilmesi üzerine üretimi durdurma kararı alarak greve başlamaları, akabinde Tofaş ve Coşkunöz fabrikalarında bulunan işçilerin işbırakmasıyla gündemin merkezine oturmuş bulunmaktadır. Mako emekçilerinin iş bırakmasıyla grevdeki işçilerin sayısı 15bini geçmiş durumdadır.

Egemen güçlerin sınıfa saldırılarının bir ayağını da işbirlikçi sarı sendikaların sermayeye işçileri satan işbirlikçi tutumlarında yaşanmaktadır. Sınıf bu duruma defalarca tanık olmuştur. Bu durum Türk metal sendikası için fazlasıyla geçerlidir. Yıllardır sermayenin ve patronların bir kolu gibi hareket eden bu işbirlikçi sendika işçilerin haklarını savunmak bir yana dursun yaptığı anlaşmalarla işçileri ağır iş şartları altında nefes alamaz hale getirmiştir. Bu duruma tepkili olan işçiler iş şartlarında iyileştirmelere gidilmesi için harekete geçerek direnişe başlamış bulunmaktadır. İşçiler aynı zamanda Türk Metal sendikasından istifa ederek, işbirlikçi sarı sendika ve sendika bürokrasisine de tepkilerini ortaya koymaktadırlar. İşçilerinin protesto ile başlayarak şalter indirmeye kadar giden direniş kararlılığı gerek patronlar ve gerekse de hükümet cephesinde korku ve panik yaratırken, işçi ve emekçiler cephesinde moral ve sevinç yaratmaktadır.

Biz ATİK olarak; direnişte olan işçi kardeşlerimizin  haklı ve meşru direnişlerini selamlıyor ve destekliyoruz. Tüm komuoyunu duyarlı olmaya ve destek sunmaya çağırıyoruz.

 

METAL İŞÇİLERİ YALNIZ DEĞİLDİR!  

BİRLİK MÜCADELE ZAFER!

 

ATIK – Metal Iscileri Aciklamasi pdf