Home , Bildiriler , Mesut Tunç'a Özgürlük!

Mesut Tunç'a Özgürlük!

TÜRKİYE ZİNDANLARINDAN AVRUPA’YA GELEN BİR POLİTİK İLTİCACI DAHA, İADE AMAÇLI TUTUKLANDI!

MESUT TUNÇ’A ÖZGÜRLÜK!

UPOTUDAK | 07 – 01 – 2009 | Faşizmin zindanlarından, „burjuva-demokrat, insan hakları savunucusu“ Avrupa’ya gelen bir devrimci daha, Mesut Tunç; yeniden o zindanlara gönderilmek isteniyor.

1995 yılında Türkiye’de tutuklanarak, yaklaşık 30 yıl olan cezasının, 7 yılı aşkın bir süresini DHKP-C davası tutsağı olarak hapishanede yatmış olan Mesut Tunç, 2002 yılında Ölüm Orucu Direnişi’ndeyken şartlı tahliye edildi. 2003 yılında Almanya’ya gelen Mesut Tunç, politik ilticacılık sürecindeyken evlilik sebebiyle 2005 yılındı İsviçre’ye yerleşti.

Avusturya’da bulunan eşinin akrabalarıyla yılbaşını geçirmesinin ardından; 2 çocuğu ve eşiyle dönmek üzere hareket ettiği trende; „interpol tarafında takipte olması ve Türkiye’nin iade talebi“ gerekçeleriyle 03.01.09 tarihinde tutuklandı.

„Türkiye’nin iade talebi“, Avrupa’da sürgünde yaşayan devrimci-demokratlar üzerinde „demoklesin kılıcı“ misali sallandırılmaya devam ediliyor.

Bu saldırıların songünlerde; Türkiye zindanlarından gelen devrimciler üzerinde sayısı artan bir biçimde sürüyor ve sürecek olmasından dolayı bizler; hem tutuklanan kişilerle dayanışma açısından, hem de bir bütün olarak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin sağlayacağı çıkarlara Avrupa Devletler’i tarafından peşkeş çekilen „Avrupa Demokrasisi“nin kazanılmış haklarını korumak için duyarlılığımızı artırmalı ve mücadele etmeliyiz.

Bu anlamda; Mesut Tunç ile dayanışmanın gerekliliğine bir kez daha vurgu yaparken;

Tüm duyarlı kamuoyunu bu dayanışmaya destek vermeye çağırıyor; Avusturya resmi makamlarının, Mesut Tunç’u derhal serbest bırakmasını talep ediyoruz.

MESUT TUNÇ HEMEN ÖZGÜR BIRAKILSIN!
TÜM POLİTİK TUTSAKLARA ÖZGÜRLÜK!
UPOTUDAK-06.01.09