Home , Avrupa , Mesut Tunç kamuoyuna açıklama yaptı

Mesut Tunç kamuoyuna açıklama yaptı

ozgurlukAVUSTURYA | 22 – 01 – 2009 | Avusturya’ya yılbaşını kutlamak için aile ziyareti dönüşünde Avusturya polisi tarafından gözaltına alınan Mesut Tunç kamuoyuna yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada cezaevinde tutuklu bulunduğu süreç içerisinde girdiği açlık grevine de değinen Mesut Tunç, şu an özgürlüğüne ve ailesine kavuştuğu için mutlu olduğunu dile getirdi. Ayrıca açıklamada Tunç herkese duyarlılığından dolayı teşekkür etti ve gerçekleşen dayanışmanın sürmesi dileğini belirtti.

Açıklamanın tümünde Mesut Tunç şu sözlere verdi:

Aile ziyareti için gittiğim Avusturya’dan dönerken 03.01.2009 tarihinde trende Avusturya polisi tarafindan Türk devletinin hakkimda çıkardığı Interpol tarafından aranma kararı gerekçe gösterilerek tutuklandım. Daha sonra Wels Hapishanesine götürüldüm. Benim için gerçekten zor günlerin baslangici oldu bu. İlk beş gün açlik grevinde bulundum ama daha sonra avukatımın haklı gerekçelerini göz önünde bulundurarak, sağlığım üzerinde geri dönüşü olmayacak sonuçlar doğurabileceği için bu açlık grevine son verdim.

16.01.2009 tarihinde de özgürlüğüme kavuştum. Tutuklu olduğum günlerde tüm duygularımla şunun bilinciydeydim: arkadaslarım, dostlarım ve insan haklarına duyarlı tüm kurumlarin benimle beraber tüm bu zorluklara göğüs gerecekler ve sonunda bu haksız tutuklama durumuna son verecekler. Şimdi özgürüm ve aileme, arkadaşlarıma, dostlarıma kavuştuğum için çok mutluyum. Benimle beraber bu haksız karara karşı mücadele eden tüm dostlarıma teşekkür ediyorum. Bu duyarlılık ve dayanışmanın her zaman böyle sürmesi dileğiyle.