Home , EMEĞİN GÜNDEMİ , Mersin’de taşeron işçilerinden eylem

Mersin’de taşeron işçilerinden eylem

Mersin | 13.02.2017 | Mersin’de TCDD’nin 4. hat projesin de çalışan taşeron işçiler ücretleri ödenmediği için 5 gündür iş bırakma eylemi yapıyor.
Mersin’in Tarsus ilçesine bağlı Yenice mahallesinde TCDD’nin 4. hat projesini alan Dalgıçlar, Nuhoğlu, Ulaşım İnşaat ortak girişiminde kalıp ve demir işinde çalışan taşeron işçiler 4 aydır ücret alamadıkları ve sigortalarının eksik yatması sebebiyle 5 gün önce D-400 karayolu üzerindeki şantiye alanında iş bıraktı.

Nuhoğlu İnşaat’a bağlı AKTS taşeron firmayla çalışan işçiler alacakları ile ilgili 5 gündür muhatap bulamadıklarını ve polis, jandarma zoruyla şantiyeden çıkarılmakla tehdit edildiklerini söyledi.

Günlük 130 lira yevmiye ile anlaşan işçilerin sigortaları asgari ücret üzerinden yatırıldığı için ücretlerin geri kalanının elden verileceği söylendi. Ana firmanın “Benim kapıma gelmeyin. Beni sadece asgari ücret ilgilendirir” dediğini aktaran işçiler, taşeron firmanın kendilerine “Dava açsanız da 3-5 sene sonra asgari ücretleri alırsınız. Elden alacaklarınızı alamazsınız” dediğini söyledi.

Cumartesi günü patron, jandarma zoruyla işçileri yatakhanelerin de içinde bulunduğu şantiyeden çıkarmaya çalışırken, o gün çatılara çıkmış işçilerden biri çatıdan düşerek yaralanmış.