Home , Haberler , Medyaya sansür internette devam ediyor

Medyaya sansür internette devam ediyor

 

medyaya-sansur-nternette-devam-ediyorKHK ile kapatma kararı verilen TV, Hayatın Sesi TV ve TV’10 internet yayınları kesildi. Özgür Radyo’nun ise internet sitelerine erişim engeli getirildi

OHAL kapsamında çıkarılan KHK ile haklarında kapatma kararı verilen 12 TV ve 11 radyo kanalına yönelik engellemeler devam ediyor. Kapatılan İMC TV, Hayatın Sesi TV ve TV10’nun internet üzerinden sürdürdükleri yayınları Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından kesildi

BTK’nin web sitesinde şu bilgilere yer verildi: “5651 sayılı Kanun uyarınca yapılan teknik inceleme ve hukuki değerlendirme sonucunda bu İnternet sitesi (imctv.com.tr) hakkındaki Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nın 30/09/2016 tarih ve 490.05.01.2016.-151547 sayılı kararına istinaden Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından İDARİ TEDBİR uygulanmaktadır.”

Söz konusu TV kanalarının aynı sıra hakkında kapatma kararı alındığı yönünde herhangi bir bildirimde bulunulmamasına rağmen 95.1 frekansından yayın yapan Özgür Radyo’nun da “www.ozgurradyo.com” uzantılı internet sitesine de yine Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından erişim engelli getirildi.

İzmir’de emek ve demokrasi güçleri ile Hayatın Sesi TV emekçileri basın özgürlüğüne ve Hayatın Sesi’ne sahip çıkmak için bir araya geldi

izmir_medya_protesto_1

Hayatın Sesi TV’nin de aralarında olduğu 12 televizyon ile 11 radyonun kapatılması, içlerinden bir kısmının internet sitelerine erişim engeli getirilmesi ve OHAL aracılığıyla basın özgürlüğü ile halkın haber alma hakkına yönelik saldırılar İzmir’de protesto edildi.

izmir_medya_protesto_5Hayatın Sesi TV İzmir Temsilciliği ile emek ve demokrasi güçlerinin birlikte düzenlediği basın açıklamasında OHAL’in kaldırılması, basın üzerindeki baskının sonlanması talep edildi.

Türkan Saylan Kültür Merkezi önündeki basın açıklamasında ilk sözü Hayatın Sesi TV İzmir Temsilcisi Emine Uyar aldı. “Yasaklarla iktidarı elinde tutacağını düşünenler yanıldıklarını çok geçmeden göreceklerdir” diyen Uyar, televizyonları karartan, gazeteleri kapatan, akademisyenleri, yazarları meslekleri yapamaz hale getiren tekçi anlayışın yaşamın her alanına sirayet ettirilmek istendiğini ifade etti.

Uyar, emek, demokrasi, laiklik, barış ve doğanın korunmasını temel ilkeler olarak benimseyen televizyonlarına yönelik bu keyfi uygulamaya karşı tüm emekçileri ve ezilenleri basın özgürlüğüne sahip çıkmaya çağırdı.

KESK Genel Sekreteri Hasan Toprak da “Hayatın Sesi kurulduğunda kumbaralarını bir lira atanlar Hayatın Sesi’ni bırakırlar mı sandınız. Fabrika direnişlerinde, kamu emekçilerinin eylemlerinde yanlarında gördükleri Hayatın Sesi’ni sahipsiz mi bırakırlar? Bu saldırıları bir kez daha püskürteceğimize inancımız tamdır. KHK’larla biat etmiş bir halk yaratamayacaksınız” dedi.

izmir_medya_protesto_4

Sendika.Org/ İzmir