Home , Haberler , Mannheim’de Yeni Kadın Komitesi kuruldu

Mannheim’de Yeni Kadın Komitesi kuruldu

MANNHEİM |11.08.2017| Mannheim’de Pro Migra Derneği’nde faaliyet yürüten kadınlar tarafından Yeni Kadın Komitesi kuruldu. Kurulan Komitenin elimize ulaştırdığı bilgi şu şekilde:

“Mannheim’de ATİF’e bağlı Pro Migra Derneği’nde faaliyet yürüten kadınlar olarak 20 Temmuz’da bir toplantı düzenledik. Toplantıda kadınların ayrı ve özerk örgütlenmelerinin önemi üzerine yürütülen tartışmalardan sonra, bir komitenin oluşumu ve önemi üzerinde ortak bir fikire ulaşıldı ve komitenin oluşumu sağlanarak, ilk toplantı tarihimizi 06 Ağustos Pazar günü olarak belirledik.
06 Ağustos Pazar günü gerçekleştirdiğimiz toplantımızda ise; görev dağılımının akabinde önümüzdeki süreçte yapılacak gündemler belirlendi…
Belirlenen gündemler doğrultusunda, yaz tatili sonunda derneğin ilk açılış kahvaltısını üstlendik ve kahvaltı sonrası, komitenin kitleye tanıtılmasını karar altına aldık.
Pro Migra Derneğimizin tatil sonrası için planlanan Londra gezisinde ise, kadınlar olarak yolculuk esnasında okunması için kadın komitesi adına bir yazı kaleme alınacak. Ayrıca komite bileşenleri olarak, kadın ve çocuk sağlığı, çocuk gelişimi, Kapitalizmin çekirdek örgütlenme birimi olarak aileyi ele alan seminer konularını, 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü için pratik çalışmaların örgütlenmeye başlaması alınan kararlar arasında yer almakta. Ayrıca 25 Kasım için küçük bir skeç hazırlığı yapmak ve dışımızdaki kadın kitlelerine ulaşabilmek için ev ziyaretlerine ağırlık vermek te, çıkan ortak düşünceler arasında idi.“