Anasayfa , Avrupa , Mannheim: DKÖ’ler Mücadelenin Candamarlarıdır 

Mannheim: DKÖ’ler Mücadelenin Candamarlarıdır 

MANNHEİM |29.08.2017| Mannheim ProMigra e.V. DYK (Dernek Yönetim Kurulu), ATİF (Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu), YDG (Yeni Demokratik Gençlik) ve Yeni Kadın Mannheim Komiteleri bir araya gelerek DKÖ (Demokratik Kitle Örgütü) nasıl işler ve görevleri nedir konulu eğitim gerçekleştirdi.

26 Ağustos Cumartesi günü ProMigra e.V. dernek lokalinde bir araya gelen komiteler 2017/18 mücadele yıllarında nasıl bir yönelim izleneceği noktasında tartışma yürüttü.

”Yeni Mücadele döneminde yeniden görevlerimizi omuzlayıp kaldığımız yerden devam edeceğiz”

İlk olarak ProMigra e.V. Dernek Başkanı açılış konuşması yaparak “Yeni Mücadele döneminde yeniden görevlerimizi omuzlayıp kaldığımız yerden devam edeceğiz” dedi. Devrim ve Demokrasi Mücadelesinde hayatını yitirenler şahsında bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi.

Kapitalist sistemin insanları kendi egoları, yalnız kendi “sorunları” (aile kurma, kariyer yapma, güzel evde oturmak) etrafında kafa yoruşa sürüklediğini, bunun tersine çevirme hamlelerinin ilk olarak örgütlü kesimin bilinçlenme ve kitleye bilinç taşıma noktasında ciddi emek verme, kendini kitlelerin gerçek sorunları etrafında örgütlemesi gerektiği vurgulandı.
DKÖ’lerin dar veya geniş kitlelere hitap etme tartışmasında geniş kitlelere hitap etmesi gerektiğini, farklı görüş ve düşüncelere açık olarak ancak bu şekilde kitleleri kazanma, mücadeleye katma ve asıl sorunları etrafında örgütlenmesinin sağlanacağı kanaatine varıldı. Aynı zamanda ProMigra e.V. DYK´sı yeni mücadele döneminde ilk toplantısını gerçekleştirdi. Dört aylık, yılbaşına kadar örgütlenecek faaliyetler tartışılıp kesinleştirildi.

Demokratik Kitle Örgütleri akademik, ekonomik ve sınıfsal sorumlulukların yanı sıra kadınların, LGBTİ+’ların, gençliğin demokratik alanda sorunlarına cevap olarak, mültecilerin dil, hukuksal vb. sorunlarına çözüm oluşturarak, kitlelere kolektif yaşam tarzını benimsetmekle sorumludur.