Anasayfa , Haberler , Madene karşı Cerattepe’yi savunan 48 kişiye dava açıldı

Madene karşı Cerattepe’yi savunan 48 kişiye dava açıldı

49666

Artvin – Cerattepe’de madencilik faaliyeti için 15 Şubat tarihinde iş makinelerinin bölgeye getirilmesini protesto eden 48 kişi hakkında dava açıldı.

 Cengiz Holding’e bağlı Eti Bakır A.Ş tarafından Kafkasör Yaylası Cerattepe bölgesinde çıkarılmak istenen bakır madeni için şirket 15 Şubat tarihinde jandarma eşliğinde iş makinelerini bölgeye getirdi. Artvin halkı, Cerattepe’ye çıkan yolu Atmaca mevkinde özel araçları park ederek ulaşıma kapattı ve barikatlar kurdu. 2 gün boyu kapalı kalan yol, polis ve jandarmanın cop, biber gazı ve plastik mermi ile saldırısı sonrası açıldı ve iş makineleri bölgeye çıkarıldı.

VİDEO: Artvinlilerden Mehmet Cengiz’e türkülü yanıt

Artvin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın olaylarla ilgili başlattığı soruşturma kapsamında 280 kişi ifadeye çağrıldı. Polis ve askerlerin kayda aldığı görüntüleri inceleyen savcılık, 48 kişi hakkında iddianame hazırladı. 48 kişi hakkında ‘Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na Muhalefet ve Polise Mukavemet’ suçlamasıyla Artvin Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Mahkeme için ilk duruşma tarihi 23 Eylül 2016 olarak verildi.

Öte yandan Artvin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmanın sürdüğü ve tespit edilecek kişiler hakkında ikinci bir dava daha açılabileceği belirtildi.