Anasayfa , Dünya , “ Alişer Dersim’i kavgamızda yaşatacağız”

“ Alişer Dersim’i kavgamızda yaşatacağız”

B-M0H6xCQAAlnY5.jpg-largeKobanê’de IŞİD çetelerine karşı süren tarihi direnişte şehit düşen MLKP savaşçısı Emre Aslan (Alişer Dersim) ile ilgili olarak Kobanê’de savaşan TKP/ML TİKKO savaşçıları bir mesaj yayınladı.

Açıklamanın tam metni şöyle:

MLKP savaşçısı Alişer Dersim’i kavgamızda yaşatacağız

Onlar ki, yürekleri avuçlarında Tasasız, Ve tereddütsüz yürüdüler mayınlı yollarda Genç, Körpe Tomurcuk tazeliklerini akıttılar Şorul şorul, cömertçe, Yüzümüzün kederi dağılsın diye…

DAİŞ çetelerinin Kobane’ye saldırılarının başlamasının ardından partisi MLKP’nin çağrısıyla direnişe ortak olan Alişer Dersim (Emre Aslan) yoldaş 24 Şubat’ta çetelerle girdiği çatışmalarda şehit düşerek ölümsüzler kervanına katıldı.

Kobanê direnişi, yüzlerce şehidin üzerinden yükselirken, kazanılan zafer, şehitlerimize verdiğimiz sözün gerçekleştiğini gösterdi. Savaşın başından itibaren yan yana savaştığı, beraber aynı mevzi tuttuğu yoldaşları yanında şehit düşmüş, Alişer yoldaş da her savaşçının yaptığı gibi intikam yeminleri ederek ve zafer sözünü vererek direnişi büyüttü.

Kobanê kent merkezinin özgürleşmesinden ardından başlayan köy operasyonlarına katılan Alişer yoldaş, zaferi kalıcılaştırmak için mücadeleyi sürdürdü.

Burada kaldığı süre içerisinde ağır silah biriminde eğitim görerek havan ve doçka kullanmış, öğrendiklerini öğretmekte ve öğrenmeye açık olmasıyla da örnek bir duruş sergilemiştir. Alişer yoldaş, duruşuyla cesaretiyle bulunduğu cephelerde yiğitçe savaşmış ve şehit düşmüştür.

Başta yoldaşları ve ailesi olmak üzere tüm halkımıza baş sağlığı diliyor, tüm halkımızı Alişer yoldaşın cenazesini sahiplenmeye çağırıyoruz.

Alişer yoldaşın bıraktığı mevzileri daha da güçlendireceğimize söz veriyoruz.

Yaşasın devrimci dayanışma!

Alişer Dersim ölümsüzdür!

Yaşasın Kobane direnişimiz!

TKP/ML TİKKO Kobanê Komitesi