Anasayfa , Dünya , Lübnan’da şiddetli patlama, En az 50 kişi hayatını kaybetti, 2750 yaralı var (Güncellendi) Foto,Video

Lübnan’da şiddetli patlama, En az 50 kişi hayatını kaybetti, 2750 yaralı var (Güncellendi) Foto,Video

Haber Merkezi|04.08.2020|Lübnan’da Beyrut Limanında patlama: En az 50 kişi hayatını kaybetti, 2750 yaralı var

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta büyük bir patlama meydana geldi. İlk belirlemelere göre 50 kişi hayatını kaybetti. Ölü sayısının artacağı tahmin ediliyor.

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta büyük bir patlama yaşandı. Patlamanın nedeni henüz netleşmedi. Yerel televizyon kanalları, Beyrut limanındaki patlamanın havai fişek deposunda yaşandığını bildirdi. Patlayıcı saklanan depolarda patlama yaşandığına dair iddialar da ortaya atılıyor.

Lübnan güvenlik ve sağlık kaynaklarından alınan bilgilere göre şimdiye kadar 50 kişinin cansız bedeni hastanelere ulaştı. Ölü sayısının daha da yüksek olduğu tahmin ediliyor.

Associated Press patlama sonrasında çok sayıda insanın etrafa saçılan cam parçaları ve enkaz nedeniyle yaralandığını ve hastanelerin kan bağışı çağrısında bulunduğunu bildirdi.

Fransız haber ajansı AFP ise iki patlamanın gerçekleştiğini duyurdu. Ajans, Beyrut’un alışveriş bölgesi Hamra’da hemen hemen tüm dükkanların camlarının kırıldığını ve birçok otomobilin de zarar gördüğünü belirtti.

Patlamanın Kıbrıs’tan da hissedildiği bildirildi.

“YÜKSEK PATLAYICI MADDE DEPOSUNDA MEYDANA GELEN BİR PATLAMA”

LBCI News’in aktardığına göre Binbaşı General Abbas İbrahim, patlamanın olduğu bölgeye giderek açıklama yaptı. İbrahim patlamanın liman depolarında uzun yıllardır bulunan patlayıcı maddelerden kaynaklandığını açıkladı. İbrahim, “Görünüşe göre yıllarca el konulan yüksek patlayıcı madde deposunda meydana gelen bir patlama” ifadelerini kullandı.

EN AZ 50 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, YAKLAŞIK 2750 YARALI VAR

Lübnan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada yaşamını yitirenlerin sayısının 50, yaralı sayısının ise 2 bin 750 olduğu açıklandı. Ölü sayısının daha yüksek olduğu tahmin ediliyor.

Kazakistan’ın Beyrut Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada Kazakistan’ın Beyrut Büyükelçisi Yerzhan Kalekenov patlamada yaralandı, büyükelçilik binasında da hasar oluştu.

LÜBNAN KIZILHAÇI: PATLAMADA YÜZLERCE YARALI VAR

Lübnan Kızılhaç Örgütü, patlama nedeniyle yüzlerce kişinin yaralandığını duyurdu. Kızılhaç Örgütü yetkililerinden Georges Kettaneh, yaptığı açıklamada, patlama nedeniyle yüzlerce kişinin yaralandığını belirtti. Patlamada ölülerin de olduğunu aktaran Kettaneh, sayı hakkında herhangi bir detay vermedi.

Öte yandan Lübnan Kızılhaç Örgütü, Twitter hesabı üzerinden yayınladığı açıklamada, kendi bünyesinde ve ülkenin farklı bölgelerinde bulunan tüm ambulansların Beyrut’ta gönderildiği bilgisini paylaştı.

Olayın ardından ülke genelinde yas ilan edildi.

LÜBNAN | şiddetli patlama, En az 50 kişi hayatını kaybetti, 2750 yaralı var (Güncellendi)

Lübnan | şiddetli patlama, En az 50 kişi hayatını kaybetti, 2750 yaralı var (Güncellendi)Lübnan'da Beyrut Limanında patlama: En az 50 kişi hayatını kaybetti, 2750 yaralı varLübnan'ın başkenti Beyrut'ta büyük bir patlama meydana geldi. İlk belirlemelere göre 50 kişi hayatını kaybetti. Ölü sayısının artacağı tahmin ediliyor.Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta büyük bir patlama yaşandı. Patlamanın nedeni henüz netleşmedi. Yerel televizyon kanalları, Beyrut limanındaki patlamanın havai fişek deposunda yaşandığını bildirdi. Patlayıcı saklanan depolarda patlama yaşandığına dair iddialar da ortaya atılıyor.Lübnan güvenlik ve sağlık kaynaklarından alınan bilgilere göre şimdiye kadar 50 kişinin cansız bedeni hastanelere ulaştı. Ölü sayısının daha da yüksek olduğu tahmin ediliyor.Associated Press patlama sonrasında çok sayıda insanın etrafa saçılan cam parçaları ve enkaz nedeniyle yaralandığını ve hastanelerin kan bağışı çağrısında bulunduğunu bildirdi.Fransız haber ajansı AFP ise iki patlamanın gerçekleştiğini duyurdu. Ajans, Beyrut’un alışveriş bölgesi Hamra’da hemen hemen tüm dükkanların camlarının kırıldığını ve birçok otomobilin de zarar gördüğünü belirtti.Patlamanın Kıbrıs'tan da hissedildiği bildirildi. #Beirut #Lübnan #Libanon

Posted by ATİK Haber Merkezi / AHM on Tuesday, 4 August 2020