Anasayfa , Avrupa , Londra’da IŞİD barbarlığı protesto edildi.

Londra’da IŞİD barbarlığı protesto edildi.

10155551_1517268675176639_5730285238653836986_nLONDRA | 13 – 08 – 2014 | İngiltere’nin başkenti Londra’da 12 Ağustos günü IŞİD’in başta Ezidiler olmak üzere Kürdistan’da ve bölgede yaptığı katliamlar lanetlendi.

Britanya Demokratik Güç Birliği tarafından çağrısı yapılan basın açıklaması Kingsland tren istasyonu önünde yapıldı.
Sık sık ingilizce ve türkçe sloganların atıldığı eylemde çeşitli dövizler açıldı.
Okunan basın açıklamasında ” ID, 3 Ağustos’ta Ezidi ilçesi Sengal’iişgaletti, ikiyüz bininüzerindeinsanınevindenedilmesiveIrak Kürdistan’ın da Dohuk ve Erbil gibi yerlere sığınmasına neden olanyakıntarihin en büyükve en hızlı kitle hareketlerinden birinenedenoldu. Kriz içinde sıkışan insanların çoğu, Irak’ın en eskive en savunmasızazınlıklarından biri olanEzidi Kürtleridir. KırkbindenfazlasiIrak’inkuzey-batıbölgesindeki ŞengalDağı’na kaçmak zorunda bırakıldılar. Alışılmışındışındaolaninanç ve ibadetleri nedeniyle Ezidileri ‘şeytan tapıcıları’ olarak nitelendiren ID, onları soykırıma uğratmaya çalışmaktadır. Vahşice öldürülen insanların korkunç görüntüleri ortaya çıkmaya devamediyor, yüzden fazlası çocuk olan yüzlerce insan öldürüldü ve daha fazlasıda ölümle tehdit edilmektedir. Cihadçı grup beşyüzden fazla kadını seks kölesiolarak kullanmak için esir aldı ve onların nerede olduğu henüz bilinmemektedir. ” denildi.
Basın açıklamasının devamında ise “Uluslararası toplum, ID’nin Rojava’ya saldırılarına karşı koymadı, ve bugün sadece etkili bir adım atılırsa ID terörü durdurulabilir ve Mezopotamya’nın kadim insanları korunabilir. Bu nedenle uluslararası toplum, özellikle de Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, ID’ye yardım eden devletlere karşı yaptırım uygulamaya karar vermelidir. Şengal, Maxmur, Kerkük ve Rojava’da ki insanların korunması için acil adımlar atılmalıdır. Kürt güçleri YPG- HPG ve YJA-Star ve Peşmerge, ID’ne karşı savaşan tek güç olduklarından dolayı , bu savunma güçleri desteklenmelidir.” denildi.
Basın açıklması 16 Ağustosta BBC2nin önünden yapılacak yürüyüşe çağrı yapılarak bitirildi. Eyleme Partizan’da bayraklarıyla katıldı.