Anasayfa , Dünya , Liverpool’da eski Merkez Bankası işgal edildi

Liverpool’da eski Merkez Bankası işgal edildi

liverpool_isgal_3mayis_1Liverpool’da barınma haklarına sahip çıkanlar eski Merkez Bankası binasını işgal etti, 10 maddelik talepleri listesi açıkladı

 

İngiltere’nin Liverpool kentinde kemer sıkma politikalarına karşı bir araya gelen yoksullar, barınma hakları için Castle Caddesi üzerinde bulunan eski Merkez Bankası binasını işgal etti. Yerel topluluklar için gıda ve giysi alanlarında dayanışma ağı kurulması çağrısında bulunan eylemciler, yerel meclislerden ve hükümetten kemer sıkma politikalarından vazgeçtiklerine yönelik yanıt istediklerini ifade etti.

Direnişçiler taleplerini ise bir niyet mektubu ile açıkladı:

  1. Belediye Başkanı Joe Anderson’un, hafta sonundan önce bizimle görüşmesini talep ediyoruz
  2. Bizler, Merseyside İşçi Meclisleri ve Belediye Başkanı Joe Anderson’un kemer sıkma politikalarını kesinlikle iptal ettiğini kamuoyuna deklere etmelerini ve bu konuda bizimle pazarlık yapmamalarını talep ediyoruz. Bizim için acı olan “artık yeter” (‘Enuf is Enuf’) noktasına gelmemiz ve bizlerin sığınağa ihtiyacı olmasıdır.
  3. Bizler yardımlaşarak onların kendilerini değerli hissetmelerini sağlamayı umuyoruz. Uygun, yeni konutlar bulunmasını ve tüm evsizlere acilen destek olunmasını talep ediyoruz.
  4. Bizler, Sosyal Hizmetler ve Ruh Sağlığı Hizmetleri’nden savunmasız durumda olanlar için hızlıca değerlendirme yapmalarını ve destek olmalarını talep ediyoruz.
  5. Bizler, uyuşturucu ve alkol rehabilitasyon hizmetlerinin uzun süre bekletilerek, fonları kesilerek desteksiz ve savunmasız bırakıldığını öğrendik. Bu hizmetlere kaynak aktarılmalı ve korunmalıdır. Bizler, özelleştirmelere hayır diyoruz.
  6. Evsizler seslerini duyurabilmeli, talepleri yerine getirilmeli ve temel sağlık haklarından eşit bir şekilde faydalanabilmelidir.
  7. Bizler, Merseyside’deki kırılma noktasının Evsiz Hükmü (Homeless Provision ) olduğunu öğrendik. Bizler pozitif ilişkileri devam ettirebilmek için özellikle Whitechapel Merkezi’nde çalışıyoruz.
  8. Bizler çalışma için birinci adımın, onların başlarını sokacakları bir çatının yapılması ve yaşamlarının iyileştirilmesi olmasını talep ediyoruz.
  9. Bizler Liverpool topluluklarına, işletmelerine ve ayrıca uzaklardan gelip doğrudan eylemle İngiltere Bankası binasını işgal etmemize cömert destek sunanlara teşekkür etmek istiyoruz. Var olmamız da uzaktan gelenlerin desteği çok önemliydi.
  10. Bizler, taleplerimiz tam olarak karşılanana kadar İşgal Bankası’ndan ayrılmayacağız ve barışçıl direnişimize devam edeceğiz.

Barışla ve Dayanışmayla…

liverpool_isgal_3mayis_2

Sendika.Org