Anasayfa , Avrupa , Leyla Güven’nin Direnişinin 94. Gününde Londra’da Dayanışma Eylemi Gerçekleştirildi

Leyla Güven’nin Direnişinin 94. Gününde Londra’da Dayanışma Eylemi Gerçekleştirildi

LONDRA |10.02.19| Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven’nin başlattığı ve tüm Türkiye ve Kürdistan mapushanelerinin yanısıra, Hewler, Stasburg ve Gallerde’de devam eden açlık grevleri ile dayanışmak için Londra’daki Kürdistanlı ve Türkiyeli Kadın kurumları 9 Mart cumartesi günü Londra Wood Green kütüphanesi önünde eylem düzenledi.

Kritik aşamalara gelmiş bulunan açlık grevleri için Roj Women, Yeni Kadın, Sosyalist Kadınlar Birliği, Alkas Com Kadın Komisyonu, Kürecikliler Kadın Komisyonu ve Tilkililer Kadın Komisyonu tarafından; “tecridi parçalamak için açlık grevcilerinin sesine ses katalım” şiarı ile eylem düzenlendi. Eylemde Leyla Güven’nin direnişinin 94. gününe ve bununla birlikte duyurduğu taleplere dikkat çekilirken, aynı zamanda, Galler’de 55 gündür açlık grevinde olan İmam Şiş gibi, onun direnişine aktif bir şekilde ses olanlara da vurgu yapıldı.

Kadın kurumlarının ortak konuşmasında, “Bu tecridin ve izolasyonun kaldırılması demek, Türkiye, Orta Doğu ve tüm dünya hakları için bir arada yaşananın barış ve kültürüne yönelik umutların önündeki engellerden birini ortadan kaldırmak demektir”, “tecrit ve izolasyon koşullarını kaldırmak için dayanışmaya katılmaya çağırıyoruz” sözleri kullanıldı.

Eylem “Jin Jiyan Azadi”, “Türkiye’deki politik tutsaklara özgürlük” sloganları ile sonuçlandırıldı.