Home , Avrupa , Leverkusen`de Kaypakkaya Anıldı

Leverkusen`de Kaypakkaya Anıldı

0 1 acil gece 1LEVERKUSEN |28-05-2013 |  İbrahim Kaypakkaya nın katledilişinin 40.Yıldönümünde MKP tarafından düzenlenen  anma etkinliklerinin sonuncusu Avrupa merkezi olarak  Leverkusen de  örgütlenen bir etkinlik ile sonuçlandırıldı.

25 Mayısta Almanyanın Leverkusen şehrinde düzenlenen etkinlik  “40. Ölümsüzlük yılında Karanlıkları aydınlatan bir meşaledir Kaypakkaya“ şiarı ile yapıldı.
Etkinlikte yer alan yazarlar Haluk Gerger ve Muzeffer Oruçoğlu Kaypakkayanın Devrimci/Komünist niteliğine ilişkin konuşmalar ve Güncel-Siyasal gelişmelere ilişkin  fikirlerini anlattılar.

Etkinligin kültürel bölümünde ise Mayıs korosu, Hasan Yükselir, Delil Dilanar, Pınar Aydınlar ve Redd Düşün Kültür Sanat kolektifi söyledikleri  marşlar ve halk türküleri ile kitleye coşkulu anlar yaşattılar. Özellikle Pınar Aydınlar yaptığı konuşmalar ve söylediği Partizan marşları  etkinliğe devrimci bir coşku kattı.

Etkinlik programında yer almalarına rağmen Grup Munzur ve BDP temsilcisi  bazı sorunlardan kaynaklı etkinliğe katılamadılar.

Ayırca etkinliğe TKP/ML, MLKP, TİKB, Devrimci Proletarya, P.Devrimci Duruş ve EÖC  dayanışma mesajları yolladılar.