Anasayfa , Dünya , Kürt Aktivist Panahi idam edildi

Kürt Aktivist Panahi idam edildi

HABER MERKEZİ |08.09.2018| İran rejimi tarafından hakkında idam kararı verilen Kürt aktivist Ramin Hossain Panahi, bu sabah erken saatlerde idam edildi. Kardeşi Amjad Panahi, haberi Twitter hesabından duyurdu.

İdam kararını iptal etmek için Uluslararası Af Örgütü’nün başlattığı kampanya 67 bin imzayı geçmiş; Avrupa ve  Türkiye’de birçok  akademisyen, düşünür, yazar ve gazeteci, aktivist Panahi’nin ölüm cezasının durdurulması için imza kampanyası başlatmıştı.

Açlık grevindeydi

Panahi 26 Ağustos’ta, “yasadışı ve haksız mahkeme cezasını” protesto etmek ve “ailesi ve avukatları arasındaki her türlü bağlantının kesilmesinden” dolayı ağzını dikerek açlık grevi başlatmıştı.

Kendisinin sivil bir aktivist olduğunu belirten Panahi, İran halkının özgürlüğü için mücadele ettiğini söyleyerek, “Bana destek veren herkese, halkıma teşekkür ediyorum. Ben halkımın özgürlüğünden yana bir aktivistim. İran halkına da bana verdikleri destek nedeniyle teşekkür ediyorum. Bu destek beni mutlu ediyor. Hakkımdaki iddiaları bir kez daha tekzip ediyorum. Ben terörist değilim. Sivil bir aktivistim. İran halkının özgürlüğü için mücadele ediyorum. Herkesin gözlerinden öperim” demişti.