Anasayfa , Avrupa , Korsan eylemden sonra 30 kişiye suç duyurusu

Korsan eylemden sonra 30 kişiye suç duyurusu

TİROL | 24 – 05 – 2011 | TT‘nin dün akşam yayınladığı bir haberde, İnnsbruck İlçe Kaymakamlığı‘ndan Koruma ve Güvenlik Şefi olan Klaus Plattner’e göre, iki hafta önce Hall şehrinde Lamin J’nin sınırdışı edilme kararına karşı Polis Müfettişler binasının önünde korsan eylem düzenleyerek kararı engelleyen yaklaşık 200 kişiden 30 gösterici, hemen hemen tüm durumlarda olduğu gibi toplanma ve gösteri hakkının ihlali gerekçesiyle cezalandırılacak.

Eylem sırasında göstericilerin binanın garajını zincirlerle barikatladığını ve etrafa hasar verdiklerini öne süren emniyet yetkilileri en az bir katılımcının bu mesuliyeti üzerine alıp hasar masraflarını karşılamasını bekliyor.

İlk etapta 200’ü geçkin göstericiden sadece 30’una dava açılmasının özel bir nedeni de, Polis Merkezinin gözetim videoların yardımıyla kısmen de memurların sayesinde yanlızca net ve açık tespit edilen şahıslara dava açabilmesi olarak belirtildi.

İhbar edilen göstericilerin arasında politikacıların da olup olmadığını Klaus Plattner net açıklamadı: “Esas itibariyle siyasi faaliyet esnasında eyalet parlamenterlerinin dokunulmazlığı geçerlidir; belediye meclisleri ise muhtemelen böyle değil.”

Bu arada: Lamin beklemeye devam ediyor. Lutheran kilisesi kendisine sığınma teklif etti. Resmi karar hala beklemede. Bilindiği gibi Lamin iltica ve ikamet davasının birinci merciden red edildikten sonra itiraz yaptı ve şimdi davanın ikinci merciye intikal ettirilmesi durumunda sonucu beklemesi gerekiyor.