Home , Haberler , “Korona‘dan Dolayı Karantinaya Giren Çalışanlara Para Ödenmesin.“

“Korona‘dan Dolayı Karantinaya Giren Çalışanlara Para Ödenmesin.“

HABER MERKEZİ |28.09.2021| Almanya, aşılanmamış olan çalışanların karantinaya girmeleri durumunda, Kasım ayından itibaren çalışanlara artık ödeme yapmayacak. Benzer uygulamanın hayata geçirilmesi İsviçre’de de gündemde.

Almanya’da yürürlüğe girecek olan yeni uygulama dahilinde; Korona’ya yakalanmış kişilerle temas ettikten veya bir seyahatten döndükten sonra karantinaya alınması gereken aşılanmamış kişiler Kasım ayından itibaren devlet tazminatı alamayacaklar. İşverenler karantina süresi için ücretleri ödemezlerse, çalışanlar bu süre için verilen ücret haklarını kaybetmiş olacaklar.

Almanya bu uygulama ile aşısız insanlar üzerindeki baskıyı daha da artırmak istiyor.

Benzer uygulamanın İsviçre’de de hayata geçirilmesi gerektiğini savunan İsviçreli politikacılar ve iş çevreleri, aşılanmayan çalışanların şirketlerine veya topluma karşı sorumluluk almadıklarını dillendiriyorlar.

Ücret kaybı aşamasının mümkün olduğunca kısa tutulmasının önemli olduğunu ve olumsuz sonuçları önlemek için testlerin yapılması gerektiğini belirten kimi politikacılar ücretlerin kesilmesi uygulamasının, çalışanın defalarca karantinaya girmesi ve aşı olmak istememesi durumunda hayata geçirilmesini öneriyorlar.

Kimi politikacılar ise, aşısızlar üzerindeki baskıyı arttırmak için insanları maaşlarını vermemekle tehdit etmeyi doğru bulmazken, aşılanmamışlara daha fazla baskı yapılmasını  reddediyorlar. (Kaynak: Haber Podium)