Anasayfa , Dünya , Kolombiya’da Tarım Grevcilerine Devlet Saldırdı!

Kolombiya’da Tarım Grevcilerine Devlet Saldırdı!

Paro Agraria ColombiaKOLOMBİYA | 08-05-2014 | 2013 yılının ağustos ayında yapılan Tarım grevlerinde Kolombiya devleti tarafından verilen sözlerin yerine getirilmemesi üzerine Kolombiya köylüleri tekrardan grevdeler. Grevde olan köylülerin direnişini bastırmak için devlet güvenlik güçlerinin özel timi olan ESMAD tarafından vahşi saldırılarına maruz kalırken yaklaşık 130 yaralının olduğu bildirilmiştir.

Grevde olan köylülerle dayanışma içinde olan öğrenci ve öğretmenlerde direnişe katılmış durumda ve Paro Agraria adını taşıyan grevini talepleri kabul edilinceye kadar sürdüreceklerini bildirdiler.  Devlet yanlısı medyanın gündemleştrmediği grevler ve köylülerin aşırı şiddetli bir şekilde bastırıldığını hiçbir şekilde gündemleştirmezken sıradan vatandaşlar artık sosyal medya üzerinden dünyayı bilgilendirme çabaları sarfetmekte. Yandaş medyanın grevleri gündemleştirmemesinin en önemli sebeblerinden ibrisi ise 25 Mayısda yapılacak olan Çumhurbaşkanlığı seçimleri olduğu greve katılan direnişçiler tarafından belirtilmekte.  ESMAD tarafından gün be gün artan baskılar ülke çapında grev çağrılarını körüklemekte.

bogota 1

Grev taleplerinden bazıları ise şöyle; varolan borçların silinmesi ve yeni borçlandırılmaların durdurulması, ucuz gübre, madencilik projelerinin durdurulması, yakıt sübvansiyonları ve  Monsanto ve Syngenta gibi çok uluslu şirketlerin ürettikleri sertifikalı tohumları kullanılmaya yönelik baskıların durması.

You Tube filmi:

Kolombiya Tarım Grevcilerine Saldırı You Tube filmi