Anasayfa , Avrupa , Koblenz’de 1 Mayıs yürüyüşü!

Koblenz’de 1 Mayıs yürüyüşü!

H.MERKEZİ |02.05.2023| DGB sendikasının çağrısı üzerine, kitle saat 11:00’de Reichensbergplatz’ta toplanıp 11:30’da harekete geçti.

Sendikalar, Alman partiler ve demokratik kitle örgütleri yürüyüşte yerini aldı. Türkiyeli ve Kürdistanlı göçmen işçi ve emekçiler‘de kortejde yerini aldı. PARTİZAN, ATİK, Yeni Kadın, Enternasyonal Kültür Merkezi, Cemevi Koblenz bayrakları ile yürüyüşe katılıdı.

Yürüyüş Deutsches Eck meydanında sona erdi. Meydanda ATİK’in çıkarmış olduğu “Krizin Faturasını Ödemeyeceğiz” başlıklı Türkçe bildiri dağıtıldı. Yine ATİF’in çıkarmış olduğu “Heraus zum 1. Mai, dem Kampftag der Arbeiter*innen!” başlıklı Almanca bildiri dağıtıldı.

Bu yıl konuşmacı olarak Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve Rheinland-Pfalz Eyalet Başbakanı Malu Dreyer davet edildi. Deutsches Eck meydanında yaklaşık 2500 kitleye hitap eden konuşmacılar zaman zaman kitlenin protestolarıyla karşılaştı. Özellikle iş yerlerinde engellenen grev hakkı, savaş politikaları ve ekolojik politikalar hakkındaki konuşmalar belirli kitle tarafından tepki çekti.

Ayrıca Ludwigshafen’da 20.05.2023 tarihinde gerçekleşecek olan „Katledilişinin 50. Yılında Komünist Önder İbrahim Kaypakkaya’yı Anıyoruz“ gecesine Partizan taraftarları çağrı yaptı!