Home , Avrupa , Şehitleri anma etkinliğine çağrı!

Şehitleri anma etkinliğine çağrı!

partizanx1İSVİÇRE |14.10.2015| Ateş fitileri proletaryanın elinde karanlığı parçalayan mücadele meşalesidir ŞEHİTLERİMİZ,

Bu meşale yanmaya devam ettikçe şehitlerimiz, davamızın, onurumuzun sevgi ve saygı abideleri olmaya devam edeceklerdir.

Çünkü onlar devrimin iradesi, öz ile söz arasındaki diyalektik bağ, her türlü gidişatı değiştirecek olan devrimlerin fırtınalar yaratan sesleridir.

24 Nisan 1972 yılında Türkiye proleteryasının Komünist önderi İbrahim Kaypakkaya tarafından kurulan partimiz TKP/ML 1978 yılından bu yana Ocak ayı, parti ve devrim uğruna canlarını feda etmiş olanları saygı ve onurla anmaya devam etmektedir.

Bugün dünyamız, bölgemiz ve ülkemiz ölçeğinde giderek artan saldırı, katliam ve gözyaşı artığı koşullarda, kıyasıya direniş ve karşı koyuşlar yaşanmaktadır. Tamda bu noktada Kobani de gelişen tarihi direniş bunun örneğidir.

Kobani direnişin ilham kaynağı şehitlerimizin tarih boyunca en zorlu koşulların aşılması, can bedeli yürütülen büyük muharebeler ve direnişler sayesinde mümkün olabilmiştir.

Bu anlamda „Kobani Direnişi Ruhuyla; Parti ve Devrim Şehitlerini Anıyoruz!“ şiarıyla düzenlediğimiz anma etkinliğimize, tüm halkımızı davet ediyoruz.

Kobane afişi