Home , Haberler , Kobanê Katliamı İstanbul’da protesto edildi!

Kobanê Katliamı İstanbul’da protesto edildi!

IMG_9517İstanbul: DAİŞ çeteleri tarafından dün sabah saatlerinde Kobanê’ye gerçekleştirilen saldırılar bugün Galatasaray Lisesi önünde HDK İstanbul Meclisi ve HDP İstanbul İl Örgütü tarafından protesto edildi.

Eyleme Partizan, Mücadele Birliği, SODAP, Kaldıraç, KESK, TTB VE DİSK gibi çeşitli devrimci, demokrat kurumlar ve sendikalar da destek verdi. “Katil IŞİD, işbirlikçi AKP”, “Yaşasın Kobanê direnişimiz”, “Biji berxwedana Kobanê” gibi sloganların atıldığı eyleme HDP İstanbul milletvekilleri Garo PaylanBeyza ÜstünPervin Buldan ve Filiz Kerestecioğlu ile HDK Eşsözcüsü Sebahat Tuncel de katıldı.

Eylemde ilk olarak sözü DİSK, TTB, KESK adına TTB Genel Sekreteri Samet Mengüç aldı. Mengüç, dün Kobanê’de gerçekleştirilen katliamın herkesin gözü önünde işlendiğini belirtti ve “Bu katliam kirli senaryoları yaratanlar tarafından işlenmiştir” dedi.

Ardından söz alan Sebahat Tuncel ise, “Kobanê’de dün Türkiye, Dünya ve Kürdistan halklarına yeni bir direnişi ve zaferi müjdelemiştir” diyerek dün gerçekleştirilen saldırıya karşı YPG/YPJ güçlerinin direnişini ifade etti ve “Onlar bütün insanlığı savunmak için mücadele ettiler ve kazandılar” dedi. Bu süreçte kaybedenin DAİŞ çetelerinin yanı sıra AKP olduğunu ifade eden Tuncel, “AKP hükümeti başından beri Rojava Devrimi’ni kabul etmeyerek tehdit olarak görerek bugünün zeminini hazırlamıştır” dedi.

Kobanê’de gerçekleştirilen katliamın intikam alma katliamı olduğunu belirten Tuncel, ayrıca müzakere sürecine ilişkin ise, “Müzakereyi durdurmak demek savaş demektir. AKP savaşı tercih etmiştir” dedi.

Sabahat Tuncel’in ardından Pervin Buldan söz aldı. Buldan, AKP’nin Kobanê’deki ölümlerden sorumlu olduğunu ifade etti. “Ya savaştan yana olacaksınız, ya barıştan” diyen Buldan, AKP’ye “IŞİD’e olan desteğinizi kesin” dedi.

IMG 9544

Gerçekleştirilen basın açıklamasında ise TC’nin DAİŞ ile olan işbirliği belirtilerek “Türkiye sınırında DAİŞ’in işgal altında tuttuğu bölgelerin bu vahşilere insan, silah ve her türlü lojistik yardım kapısı olduğu herkesin bildiği bir sır durumundadır” dendi. Önce Kobanê ardından ise Tel Abyat zaferinin ve Türkiye’de 7 Haziran Genel Seçimleri ile beraber HDP’NİN başarısının AKP’de paniğe yol açtığı belirtilen açıklamada, yandaş medya tarafından PYD’nin hedef gösterilmesine vurgu yapıldı.

Elbetteki Kürt halkı ve dostları Rojava Devrimi’nin yükselttiği özgürlük, adalet ve eşitlik bayrağını bütün bu hain saldırılara rağmen yere düşürmeyecektir” şeklinde devam eden açıklama, “Kobanê, Tel Abyat zaferleri tüm ezilenlerindir. Onu oradan hiç bir karanlık güç söküp atamayacaktır” şeklinde sona erdi.

Eylem sloganlarla sona erdi.