Anasayfa , Haberler , Kato Dağı’nda saldırı

Kato Dağı’nda saldırı

kato dagiHAKKARİ- BDP Hakkari İl Örgütü’nün Hakkari ile Çukurca yolu üzerinde bulunan Üzümcü köyü ile Şine Dağı arasında yapılan kalekolu protesto etmek ve askeri hareketliliğe dikkat çekmek için yaptığı yürüyüşe askerler saldırdı.Yürüyüşte gençler tarafından “Devrimci Halk Savaşına hazırız “ pankartı taşındı. Kitle direnerek askerlerin saldırısına karşı koydu.

BDP Hakkari İl Örgütü’nün Hakkari ile Çukurca yolu üzerinde bulunan Üzümcü köyü ile Şine Dağı arasında yaklaşık bir haftadır yaşanan yoğun askeri hareketliliğine dikkat çekmek, karakol yapımına karşı çıkmak ve olası bir operasyona karşı tepki göstermek için Kato dağı eteklerine yapmak istedikleri yürüyüşe askerler, gaz bombası ve plastik mermiyle saldırdı. Yapılan müdahalede BDP Hakkari İl Yöneticisi Selahattin Sayın, Hüseyin Yılmaz, Emin Kılıç, ve Cevahir Kaçar ile isimleri öğrenilemeyen çok sayıda yurttaş yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Hakkari Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, BDP Hakkari İl Başkanı Miraz Çallı’nın da askerlerce gözaltına alındığı öğrenildi. Müdahale haberinin duyulmasının ardından Hakkari ve ilçelerden binlerce yurttaş bölgeye gitti.

Aralarında Hakkari, Yüksekova, Çukurca ve Esendere belediye eş başkanlarının da içinde bulunduğu kitle, “Nöbet çadırı” kuracaklarını söyledi.

Saldırıda, gözaltına alınanlarında olduğu kaydedildi.

Asker ve zırhlı araç sevkiyatının yapıldığı bölgede gerginlik devam ediyor.