Anasayfa , Avrupa , Katledişlerinin 12. Yıldönümünde 19 Aralık Şehitlerini Anıldı!

Katledişlerinin 12. Yıldönümünde 19 Aralık Şehitlerini Anıldı!

BERLİN | 20 – 12 – 2012 | 19 Aralık şehitleri, 16 Aralık Pazar günü yapılan bir toplantıyla anıldı. Her yıl geleneksel olarak andığımız Aralık şehitlerini bu yıl da andık. Toplantı, 19 Aralık şehitleri şahsında tüm devrim ve sosyalizm şehitleri için yapılan saygı duruşuyla açıldı. Akabinde bir saatlik bir sunum yapıldı. Bu konuşmada, 19 Aralık’a varan süreç, dönemin dünya ve Türkiye’deki gelişmeleri üzerinden ele alındı. Devamla: O dönemdeki dünya ve Türkiye’deki kriz, İMF’nin dayatmaları vb, nin ele alındığı toplantıda, sermayenin Türkiye’ye dayattığı iktisadi ve sosyal yıkım, özelleştirme (özellikle KİT’lerin özelleştirilmesi), sendikasızlaştırma, sosyal hak gaspları bağlamında işlendi. Sermayenin dayattığı bu açık saldırılar karşısında toplumun en diri, en duyarlı ve en örgütlü alanından, yani cezaevlerinden başlandı.

Tüm toplumu teslim almak isteyen kıyıcı iktidarlar ilk önce toplumun en diri ve en örgütlü alanından işe başlarlar. Bu alanların başında da cezaevleri geliyordu; eyer bu alanı teslim alabilirlerse toplumun geri kalan kısmını daha rahatlıkla teslim alabileceklerdi.

Sunumu yapan yoldaşın bu çizgide süren konuşması bittikten sonra söz alanlar, özellikle, direnişin parçalı karakterine ilişkin, iki iradenin çatışması gibi konularda sorular yönelttiler. Yoldaş bu tür soruları da içeren soru ve konuşma bölümünden sonra, bu konuşmalara ve sorulan sorulara verilen yanıtlarla birlikte, bitiş konuşmasıyla toplantı sona erdi. Toplantı canlı, katılımcılar duyarlı ve tartışma oldukça yararlı geçti.

ATİF-Berlin