Anasayfa , Avrupa , Katalonya’da referandum öncesi kitlesel gösteri

Katalonya’da referandum öncesi kitlesel gösteri

Katalonya’da pazar günü yapılacak olan referandum öncesi binlerce kişi bir kez daha sokaklara çıkarak, İspanya hükümetinin baskılarını protesto etti.

BARCELONA- Katalonya’da pazar günü yapılacak olan bağımsızlık referandumu öncesi gerilim artıyor.

İspanya hükümetinin oy pusulalarını gasp etmesi, siyasetçileri tutuklaması, asker ve paramiliter güçleri Katalonya bölgesine göndermesi Katalanların tepkisini çekiyor.

Katalonya Hükümet sözcüsü Jordi Turill, bugün yaptığı açıklamada, “Pazar günü düzenlenecek bağımsızlık referandumu için 5,3 milyon insanımızın oy hakkı var. Oy vermek için 6 bin 249 seçim bölgesi oluşturduk. Sabah 9 ile akşam 8 arası oy verebilecek” dedi.

Öte yandan, Barcelona, Girona, Tortosa, Tarragonna ve Manresa kentlerinde toplam 2 bini aşkın çiftçi traktörleri ile kent merkezlerini trafiğe kapattı. Çiftçiler İspanya hükümetinin baskılarını protesto etti. Çiftçilerin eylemine binlerce itfaiyeci ve üniversite öğrencisi de katıldı.

Barcelona kent merkezinde ise Katalonya’nın bayrakları dalgalanıyor.

İspanya’da devlet terörünü kınayan ve Katalonya halkı ile dayanışmayı büyütmek için uluslararası kampanya başlatıldı. “Referandum not war” başlıklı imza kampanyası https://referendumnotwar.wordpress.com/supports adresinden yürütülüyor. Kampanyaya şu ana kadar Antonio Negri, Michael Hardt, Berlin Hür Üniversitesinden Profesör Wolfgang Haug, ABD’li teorisyen Wendy Brown, Fransız Felsefeci Catherine Malabou, Raul Zelik de bulunuyor.