Anasayfa , Haberler , Kasım ayında en az 131 iş cinayeti yaşandı

Kasım ayında en az 131 iş cinayeti yaşandı

Is_kazalari_protestoİSTANBUL- İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG) Kasım ayı iş cinayetleri raporunu açıkladı. Açıklanan rapora göre Kasım ayında en az 131 işçi yaşamını yitirdi.

Yazılı, görsel, dijital basından takip edilerek, emek-meslek örgütlerinden gelen bilgiler ile işçiler, işçi yakınlarının bildirimleri ışığında tespit edilen ve her gün güncellenen bilgiler ışığında 2015 yılının ilk onbir ayında en az 1593 işçi iş cinayetine kurban gitti. Kasım ayında ise en az 131 işçi yaşamını yitirdi.

İNŞAATLARDA 37 İŞ CİNAYETİ

İş cinayeti en fazla inşaat, yol işkolunda yaşandı. 37 işçi inşaat, yol işkolunda, 21 işçi ise taşımacılık, 20 emekçinin ise tarım, orman işkolunda yaşamını yitirdi.

131 EMEKÇİDEN 118’İ İŞÇİ

Kasım ayında yaşamını yitiren 131 emekçinin 118’i işçi, memur statüsünde çalışan ücretlilerden; 12’si çiftçilerden/küçük toprak sahiplerinden ve 1’i esnaflardan olmak üzere 13’ü kendi nam ve hesabına çalışanlardan oluşuyor.

İŞÇİLER EN FAZLA TRAFİK KAZASINDA YAŞAMINI YİTİRDİ

İşçiler en çok trafik/servis kazaları, ezilme/göçük ve yüksekten düşmeden dolayı yaşamını yitirdi. İş cinayetleri nedenleri incelendiğinde en fazla iş 37 iş cinayeti ile cinayeti trafik, servis kazası nedeniyle yaşandı. 28 işçi ezilme, göçük, 24 işçi diğer nedenlerden dolayı (intihar, silahlı saldırı, kalp krizi, donma, beyin kanaması, dövülme), 19 işçi ise düşme sonucu yaşamını yitirdi.

İş cinayetlerinde 5 kadın ve 126 erkek işçi yaşamını yitirdi. İş cinayetlerinde 6 çocuk ve 29 yaşlı işçi yaşamını yitirdi. İş cinayetlerinde 3’ü Suriyeli 1’i Kırgız olmak üzere 4 göçmen yaşamını yitirdi.

EN FAZLA İŞ CİNAYETİ İSTANBUL VE BURSA’DA YAŞANDI

İş cinayetleri en çok Bursa, İstanbul, Samsun, Denizli ve İzmir’de yaşandı. Bursa ve İstanbul’da 11, Samsun’da 6, Denizli ve İzmir’de ise 5 işçi yaşamını yitirdi.(etha)