Anasayfa , Avrupa , Kağıttan Kaplanlar Birliği NATO protesto edildi

Kağıttan Kaplanlar Birliği NATO protesto edildi

MÜNCHEN | 18 – 02 – 2011 | 5 Subat 2011 tarihinde Güvenlik Konferansında biraraya gelen NATO temsilcilerini binlerce kisi protesto etti. Kapalı kapılar ardından savaş ve işgal politikalarını tartışan temsilcilere karşı yerli/göçmen işçi ve emekçiler sokaklara döküldüler.

ATİK, YDG ve ATİGF´in yanısıra çeşitli anti-emperyalist, devrimci, demokrat kurum ve kuruluşlar yürüyüşte yerlerini aldılar. Almanca sloganların atıldığı, bayrak ve pankartların taşındığı 50 kişilik kortej canlılığıyla göze çarptı.

Yürüyüşe katılan ATİGF temsilcisi ise NATO’nun halkların aleyhine kararlar almak ve yönelim belirlemek amaçlı birarada oldukları söyledi. Temsilci ‘Emperyalist devletlerin askeri savaş aygıtı olan katil NATO’nun temsilcilerinin hükümet ve tekellerin temsilcilerinin bir araya geldikleri bu toplantıda elbette ki burjuvazinin güvenliği tartışılmaktadır. Tekellerin başka ülkeleri nasıl talan edecekleri, milyonlarca insanı nasıl daha fazla yoksullaştıracakları, silah ticaretini nasıl güvenceye alacakları, yani daha fazla insanın kanının nasıl akıtacağı tartışılacaktır. Ezilen halkların direnişlerinin nasıl bastırılacağı, ulusal direniş hareketlerinin nasıl ezileceği tartışılacaktır. Bu saldırılar için NATO’nun nasıl daha fazla işlevli kılınacağı tartışılacaktır.’ dedi.