Home , Haberler , “Kadınların Öfkesi Katilleri Boğacak!”-Viyana

“Kadınların Öfkesi Katilleri Boğacak!”-Viyana

VİYANA|16.11.21| Avusturya’da kadın katliamları durmak bilmiyor. Ama kadınlar da katledilen kız kardeşlerinin isyanı olmayı ısrarla sürdürüyorlar.

8 Kasım Pazartesi günü Avusturya Schwaz’da katledilen 24. kadın için, 14 Kasım Pazar günü, Viyana’da kadınlar yine sokaklarda, yine isyandaydılar. 8 Kasım günü katledilen kadının duyulmayan çığlıkları, isyanı olmak üzere, saat 18.00’de Karsplaz’da toplanan  kadınlar, Viyana Floridsdorf’ta bir kadının daha katledildiği haberi ile bir kez daha sarsıldılar ve öfkeleri daha da kabardı. Hep birlikte “Kadınların öfkesi katilleri boğacak” diye haykırdılar.

Kadın kurumları yaptıkları konuşmalarda; “Avusturya’da son bir hafta içinde iki kadının katledildiğine, 4 kadının şans eseri ölümün kıyısından döndüklerine” vurgu yaptılar. Konuya ilişkin AKD ve KOMintern’in de açıklamalarından sonra yürüyüşe geçildi. AKD içinde yer alan Yeni Kadın’dan bir kadın; “Biz Yeni Kadın olarak 25 Kasım bildirisini hazırlamaya başladığımızda, Avusturya’da katledilen kadın sayısı 22 idi. Henüz 25 Kasım’a 10 gün var, ama Avusturya’da katledilen kadın sayısı 25’e çıktı. Bildirimizdeki rakamı sürekli güncellemek durumunda kalıyoruz. Tek başına bu durum bile Avusturya’daki kadın cinayetlerinin geldiği aşamayı göstermeye yetiyor. Kadın Bakanlığı’nı göreve çağırıyoruz.” dedi.

Yürüyüş güzergâhı boyunca yapılan konuşmalarda; “Dünyanın her yerinde, kadın katliamlarına bu kadar sesiz kalınmasının, sorunun çözümü için yeterli çabanın harcanmamasının nedeni ‘erk’ek egemen sistemin kendisidir. Örneğin Avusturya’da pandemi krizi boyunca, başta sağlık ve eğitim sektörleri olmak üzere yaşanan tüm yetmezliklerin yarattığı boşluklar, kadınların omuzlarına yüklenerek telafi edilmeye çalışılırken, göçmenlere yönelik yükseltilen ırkçı politikaların da en büyük faturasını göçmen kadınlar ödemekteler. Emperyalizmin her krizinde olduğu gibi, pandemi krizinde de kadınların omuzlarındaki yükler daha ağırlaşıp şiddetin çeşitli türevleri olarak kadına geri dönerken, diğer taraftan da ev içinde erkeğin şiddeti altında yaşamlarını yitirmekteler. Bu durumun sonucu olarak, 8 milyon nüfusu olan Avısturya’da 10,5 ayda 25 kadın katledildi, onlarcası ölümün kıyısından şans eseri geri döndüler. Bu nedenle; 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde tüm kadınları sokağa, şiddete uğrayan, katledilen kadınların daha güçlü bir şekilde sesi ve isyanı olmaya çağırıyoruz. Unutmayalım; Birlikte Güçlüyüz!” dediler.

Saat 19:30’da, bir diğer adı da  “İnsan Hakları Meydanı” olan Museumsqutier’a gelindiğinde eylem son buldu.