Home , Avrupa , Ivana Hoffman mezarı başında anıldı

Ivana Hoffman mezarı başında anıldı

imagesDUISBURG – Rojava’nın Til Temir kentinde DAİŞ çetelerine karşı savaşırken 7 Mart 2015 tarihinde ölümsüzleşen MLKP’li Alman savaşçı Ivana Hoffmann’ın mezarı başında (dün) anıldı.

Hoffmann, Til Temir’de DAİŞ çetelerinin gerçekleştirdiği saldırı esnasında MLKP savaşçısı Coşkun İnce ve bir YPG savaşçısı ile birlikte hayatını kaybetmişti.

Duisburg’un Meiderich semtinde bulunan mezar başında düzenlenen anmaya Hoffmann’ın ailesi, MLKP, KGÖ Ivana’nın Arkadaşları İnsiyatifi, AGİF, ATİK, NAV-DEM, AKAB, ADHK ve Alman Komünist İnşa üyeleri  yüzlerce  kişi katıldı.

Mezar başında yapılan saygı duruşunun ardından ilk konuşma MLKP/Komünist Kadın Örgütü adına yapıldı. Hoffmann’ın Afrika’dan Avrupa’ya bir dayanışma köprüsü olduğu belirtilen konuşmada “Şehitlerimizin izinden attığımız her adım ile devrim ve özgürlük mücadelesinde ilerliyoruz” denildi.

Ivana Hoffman Arkadasları insiyatifi  ve Devrimci örgütler adına çeşitli konuşmalar yapıldı. Hep bir ağızdan “Devrim Şehitleri Ölümsüzdür”, “Şehit Namırın” sloganlarıyla anma sonlandırıldı.(ANF)