Anasayfa , Avrupa , “İsviçre`de Ceren Ayfer Karatepe Gençlik Kampı gerçekleşti!

“İsviçre`de Ceren Ayfer Karatepe Gençlik Kampı gerçekleşti!

YDG İsviçre örgütlülüğü tarafından gerçekleştirilen Gençlik Kampı`na dair, haber merkezimize gönderilen değerlendirme haberini, öneminden dolayı yayınlıyoruz.(AHM-İsviçre)

“İsviçre`de Ceren Ayfer Karatepe Gençlik Kampı gerçekleşti!

 Ohne Titel 511.12.13 Mart 2016 tarihlerinde, İsviçre’de, merkezi gençlik kampı ,geçtiğimiz yaz yitirdiğimiz YDG`li yoldaşımız Ceren Ayfer Karatepe`ye atfedildi.

 

İsviçre’nin farklı yerlerinden bir araya gelen YDG`liler ve gençler, ilk akşam sohbet ve eğlenceden sonra açılış konuşmasıyla birlikte 3 günlük gençlik kampını başlatmış oldu.

Ohne Titel 7Cumartesi günü kahvaltının ardından on hazırlıklarında belirlenmiş olan konularla, katılımcılar, workshop gruplarına ayrıldı ve kendi konusunu isviçre`de göçmen gençlik özgülünde tartıştı. Konular; İsviçre’de devlet destekli ırkçılık, post-modern kültür (medyanın üzerimizdeki etkileri ve tüketim toplumu) ve gençliğin gelecek sorunu olarak ele alındı. Öğle yemeğinden sonra, bu konular doğrultusunda gruplar sunumunu yaptı. Sunumlar, görsel zenginlikle gerçekleştikten sonra oldukça canlı ve yoğun tartışmalar arasında, İsviçre’de gençliğin sorunları ve bunun karşısında YDG`nin misyonu ve perspektifi tartışıldı. 25. mücadele yılını geride bırakan YDG örgütlüğü, bundan sonraki dönemde, İsviçre’de, çalışmalarını genç kitlenin bulunduğu yerlerde, yani işyerlerinde, okul ve üniversitelerde faaliyetlerini sürdürmesi gerektiğini ve gençliğin sorunlarına oralarda güçlü bir örgütlülükle cevap olunması gerektiğine vurgu yapıldı.

Yoğun ve uzun geçen tartışmaların sonucu geç saatte bitirilen eğitim/atölye çalışmalarının ardından, tüm gençlerin katılımıyla kültürel eğlence gerçekleştirildi. Gençler birbirlerini daha yakından tanıma fırsatını yakaladığı eğlence, güzel paylaşımlarla dolu geçti.

Pazar günü, kahvaltının ardından „YDG`nin geçmiş bir yıllık faaliyet dönemi“ sunumu yapılarak, fotoğraflarla geçmiş dönem çalışmaları sergilendi ve sunumun sonunda örgütlü mücadeleyi büyütme carisi yapıldı.

Gençlik kampı,YDG MYK’sından ve İTİF yönetim kurulundan yoldaşların katılımıyla gerçekleşti. YDG İsviçre`nin, geçtiğimiz dönem faaliyetlerinde, sokağa dönük çalışmalarının olumluluğu ortaya konularak, bundan sonraki faaliyet dönemi içinde de, daha fazla sorumluluk almasını ve Avrupa’da daha güçlü bir gençlik örgütü yaratma mücadelesini omuzlaması gerektiğinin altını çizildi. Üç gün süren İsviçre merkezi gençlik kampı’nın sonunda, bir sonraki dönem için perspektif niteliğinde tartışmalar gerçekleştirildi ve tüm YDG`lilerin bu süreci daha fazla özveri ve ısrarla yürütmesi gerektiği tüm katılımcılar tarafından önemle vurgulandı.

İsviçre’de faaliyet yürüten Türkiyeli göçmen örgütlerden gençlerin de katılımıyla tartışmalar zengin ve yoğun geçti.

Ayrıca bir sonraki dönemde, YDG olarak örgütlü mücadeleyi büyütme şiarıyla bir üye kampanyası başlatılacağının duyurusu da yapıldı.

Son olarak ta, katılımcı gençler tarafından kampın değerlendirilmesi gerçekleştirildi. Katılımcılar tarafından, gençlik kampı, genel olarak olumlu bulunmuş; bir sonraki kamp ve diğer çalışmalara ilişkin öneriler sunulmuştur.

YDG Gençlik kampı, planlandığı şekliyle, olumlu ve başarılı bir şekilde sonuçlandırılmıştır.

 

YDG-İsviçre