Home , Dünya , İran rejimi Urmiye Cezaevi’nde açlık grevindeki Kürt tutsaklara saldırı hazırlığı yapıyor

İran rejimi Urmiye Cezaevi’nde açlık grevindeki Kürt tutsaklara saldırı hazırlığı yapıyor

URMiYE-21-12-2014- 31. gününde Urmiye cezaevinde Kürt tutsakların sürdürdüğü açlık grevindekilerin sağlık durumu ciddileşirken, İran İslam Cumhuriyeti rejimi de müdahale ve saldırı hazırlığı yapıyor.7cfe1dd3_o

Bir aydan fazladır süren açlık grevlerine tehdit ve şantajdan başka cevap vermeyen İran rejiminin saldırı hazırlığında olduğu bilgileri ulaştı.

Urmiye’den edinilen bilgilere göre, dün cezaevi yetkililerinin açlık grevinin sonlandırılması için tutsakları tehdidinden sonra bugün 6 araçla gelen 100 özle tim zindanın önünde park ederek beklemeye başladı. Yaşanan bu durum tutsak yakınlarında endişeye sebep oldu.

Dün Urmiye’de yapılan ve İran Meclisi Ulusa Asayişi, Adalet Kurumu Başkanı, Urmiye Valisi, İtlaat ve Urmiye Emniyet yetkililerinin katılımı ile düzenledikleri toplantıda açlık grevinin sonlandırılması için ne gerekiyorsa yapılması kararını almışlardı. Toplantı sonrası da getirilen özle timler tehdide başladı.

Urmiye zindan direnişini sürdüren tutsakların isimleri şöyle:

Eli Ehmed Sılêman, Osman Mistefapur, Yusıf Kakememi, Seyid Sami Huseyni, Bêhruz Alxani, Mıstefa Eli Ehmed, Eli Efşari, Ebdullah Bisılnun, Seyid Cemal Mihemedi, Ehmed Temoyi, Weli Efşari, Ebdullah Emoyi, Sirwan Nıjawi, Saman Nesim, Şoreş Efşari, İbrahim İsapur, Xızır Resulmurwed, Hebib Efşari, Mıstefa Dawıdi, Mıhemed Ebdullahi, Cafer Efşari, Ebdullah Esgeri, Parêzer Mesud Şemsnıjad ve Eli Rıza Resuli.