Anasayfa , Haberler , İnsan hakları savunucuları adalet talebini sürdürüyor!

İnsan hakları savunucuları adalet talebini sürdürüyor!

Türkiye|28.07.2017|Roboski’de savaş uçaklarının köylülere yönelik bombardımanın üzerinden 67 ay geçti. 34 kişinin yaşamını yitirdiği katliamın sorumluları hala cezalandırılmadı.

Roboski katliamının 67. ayında İstanbul ve Ankara’da açıklama yapan insan hakları savunucuları, adalet talebini yineledi.

İstanbul‘da İHD üyeleri, Galatasaray Meydanı’nda bir araya geldi. “Edi bese! Roboski Katliamında 5. yıl” pankartının açıldığı açıklamada katliamda yaşamını yitirenlerin fotoğrafları ile Tahir Elçi’nin fotoğrafları taşındı.
Açıklamayı okuyan İHD üyesi Osman Özkan, Roboski’de TSK uçaklarıyla yapılan katliamın failleri belli olmasına rağmen 67 aydır sorumluların yargılanmadığını söyledi. Türkiye’de yaşanan her katliamın cezasız kaldığını ve cezasızlık nedeniyle katliamların tekrar ettiğini ifade eden Özkan, hakikat ve adalet arayışlarının devam edeceğini söyledi.
Ankara‘da ise Roboski İçin Adalet Girişimi üyeleri, Sakarya Meydanı’nda bir araya gelerek, “Katiller bulunsun, Roboski bir daha asla!” pankartını açtı. Girişim adına açıklama yapan Gündüz Alp, “Katliamın üzerinde 2 bin 39 gün geçti hala adalet yok” dedi.

Alp, Roboski katliamının insanlığa karşı işlenmiş ülke tarihine geçen büyük bir devlet suçu olduğunu söyleyerek, “Roboski’de yaşanan katliamın sorumlusu olanlar, askeri ve siyasi karar vericiler, cezalandırılmadıkça, geçmiş ile yüzleşme, darbeciler ile hesaplaşma ideası inandırıcı olmayacaktır” dedi.

Alp, Roboski ve diğer tüm katliamlar için adalet sağlanıncaya kadar mücadele edeceklerini vurgulayarak, şunları söyledi: “Devlet ile iktidar şiddetine karşı, Roboski ve tüm katliamlar için adaleti talep etmek adına, bir arya geleceğimiz ve adaleti sağlayacağımız güne kadar rahat uyutmayacağız. Bu topraklarda barış ve adaletin yolu mutlaka ve önce Roboski’den geçecektir.” (Etha)