Home , Avrupa , İngiltere’de onbinler kesintilere karşı yürüdü

İngiltere’de onbinler kesintilere karşı yürüdü

10649073_391282394371463_3161643735286383333_o (1)LONDRA | 19 – 10 – 2014 |  İngiltere’de koalisyon hükümetinin hemen hemen her gün yenisini açıkladığı kesintilere karşı çıkmak ve ücretlerde artış talep etmek için TUC (Ulusal Sendikal Konferedasyonu) tarafından bir yürüyüş düzenlendi.
Üç senedir zam almayan Kamu alanında çalışan emekçilere Koalisyon hükümeti geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada sadece %1 zam yapacağını duyurmuştu. Gazdan süte kadar yapılan zamlara karşı enflasyon altında hükümetin kamu emekçilerine sunduğu bu zam adeta emekçilerle dalga geçer nitelikte. 2 milyon kamu emekçisi Temmuz ayında grevle hükümete cevabını verdi. Aynı zamanda TUC’de ‘Britanya’nın ücret artışına ihtiyacı var’ sloganıyla 18 Ekimde sokağa çıktı. Öğretmenler, hemşireler, memurlar, hastane temizlik işçileri, demiryolu işçileri, postacılar, özel firma işçileri ,emekliler, anti-nükleer eylemciler ve göçmen örgütleri Londra, Glasgow ve Belfast’ta alanlardaydılar.
Embankment istasyonu önünden başlayarak Hyde Park’a kadar süren yürüyüşün sonunda sendika liderleri hükümeti eleştiren konuşmalar yaptılar.
Tohum Kültür Merkezi, Yeni Kadın, Partizan, Day-Mer, ADHK ve Kürt Halk Meclisi’de yürüyüşe katıldı.
Yeni Kadın kesintilere karşı pankartıyla yürüyüşe katılırken, Partizan’da Kobanê direnişini selamlayan pankartıyla yürüyüşe katıldı.