Anasayfa , Avrupa , HTİF 25. Kongresini Gerçekleştirdi

HTİF 25. Kongresini Gerçekleştirdi

DEN HAAG | 02 – 04 – 2011 | Hollanda Türkiyeli İşçiler Federasyonu 25. Kongresini Den Haag’ta gerçekleştirdi. Farklı alanlardan delegelerin katılımıyla gerçekleşen kongrede siyasi gündem olarak ATİK Program taslağı ele alındı.

Tasarruf paketlerine, güvencesiz işe, işsizliğe ve göçmenlere uygulanan ırkçı saldırılara karşı 25. Kongrede buluşalım sloganıyla gerçekleştirilen kongrede açılış, delege tespiti ve divan seçiminin ardından siyasi gündeme geçildi. Arnhem, Den Haag , Eindhoven, Utrecht ve Rotterdam’dan gelen delegeler bu gündemde ATİK Program taslağını tartıştı. Daha önce bölgelerde dernek ve komite üyeleriyle yapılan tartışmalar ise Kongreye taşındı.

Faaliyet raporu gündeminde ise bir yıl boyunca yapılan etkinlikler ve yönetim kurulunun önüne koyduğu hedefler tartışıldı. Bir taraftan yaşanan eksikliklerin giderilmesi için atılması gereken adımlar dile getirilirken, diğer taraftan da örgütlü ve aktif hareket tarzının önemi vurgulandı.

Mali ve denetim raporlarının sunumundan sonra 7 kişiden oluşan bir yönetim ve 3 kişiden oluşan bir denetim kurulu seçildi. Uzun yıllardır HTİF Yönetim Kurulunda bulunan ama bu yıl yönetime girmeyen iki aktiviste ise söz hakkı verildi. Aktivistler kurumun daha ileri taşınması noktasında dileklerini dile getirirken, mücadeleye farklı şekillerde devam edeceklerini vurguladılar. Delegeler ise konuşmalar sonrasında emeği alkışlarla sahiplendiler.

ATİK kongresine 8 delegenin seçilmesinden sonra da dilek ve temenniler gündemiyle kongre son buldu.