Home , Avrupa , Hollanda’da Tamil Kaplanlarına Operasyon

Hollanda’da Tamil Kaplanlarına Operasyon

ROTTERDAM | 26 – 04 – 2010 | Pazartesi günü Hollanda genelinde gerçekleştiren ev baskınlarında Tamil Kaplanı üyesi oldukları iddia edilen 7 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar terör örgütü üyeliği ve Sri Lanka’da ayrı bir devlet kurmak isteyen bir örgüte para toplamaktan suçlanıyor.

7 kişiden 5’i Hollanda’da varolan 5 Tamil kurumunun liderleri olduğu açıklandı. 45 yaşlarında olan ve Den Haag’ta gözaltına alınan kişi ise Hollanda Tamil Kaplanları örgütü lideri olduğu söyleniyor. Den Haag dışında Schagen’da 2, Breda’da 1, Raalte’da 1 ve Ammerzoden’da 1 kişi gözaltına alındı.

Savcılık yaptığı açıklamada sanıkların şiddet olaylarının içerisinde yer almadığını, Hollanda ve diğer Batı Avrupa ülkelerinde kampanyalar, fonlar ve küçük çapta eşya satışlarıyla para topladıklarını belirtti.

Polis toplam 16 ev ve işyerine baskına düzenleyerek arama yaptı. Baskınlarda bilgisayar, döküman, telefon, DVD ve resimlerin yanısıra 40.000 Euro miktarında paraya el konuldu. Sabah 5’te başlayan operasyona 200’ün üzerinde görevli katıldı.

Polis, Tamillerin Hollanda’daki faaliyetleri hakkında ihbarların gelebileceğini düşünerek özel bir enformasyon numarası açtı. Kendi sitelerinde çeşitli dillerde yardım talebi bulunuyor.

Tamil Kaplanları 2006 yılında Avrupa Birliği terör örgütü listesinde alında. Bu listede olmasından dolayı bu örgüt için para toplamak bir suç olarak görülüyor.

Tamil Kaplanları Sri Lanka’nın Kuzeyinde 70’li yıllardan beri bağımsız bir devlet için mücadele veriyor. Sri Lanka ordusu ise 2009 yılında, Tamillere karşı başlattı ve ağır silahlar kullanarak yaşlı çoçuk dinlemeden katliam gerçekleştirdi. 10 bin’in üzerinde insan katledildi. Tüm dünya ülkeleri ise katliamı görmezden gelerek Sri Lanka devletine daha öceden yeşil ışık yaktığını kanıtladı.