Anasayfa , Haberler , Hollanda’da ‘Georges Abdallah’a Özgürlük’ Eylemi

Hollanda’da ‘Georges Abdallah’a Özgürlük’ Eylemi

LAHEY|22.10.2021| Lübnanlı devrimci tutsak Georges Ibrahim Abdallah’ın özgürlüğü için Hollanda’nın Lahey şehrinde eylem düzenlendi. ATİK’in çağrısı üzerine çeşitli ülkelerde yapılan eylemler Fransa konsolosluğu önünde gerçeklestirildi.

ATİK-HTİF tarafından organize edilen protestoya Revolutionaire Eenheid (Devrimci Birlik), Samidoun Hollanda, Demokratik Güç Birliği Hollanda destek sundu. Eylem boyunca Filistin direniş şarkıları çaldı, ‘Abdallah’a özgürlük’ ve ‘Yaşasın enternasyonal dayanışma’ sloganları atıldı. Eylemde yapılan konuşmalarda Abdallah’ın hukuksuzca tutuklu kalması kınandı. Samidoun Hollanda adına konuşma yapan Tom de Koning “Filistin halkının mücadelesi, Kürt halkının mücadelesi, kısacası ezilen halkların mücadeleleri arasındaki dayanışmayi güçlendirmemiz gerekiyor” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından bir grup Fransa konsolosluğuna gidip görüşmek ve hazırlanan dosyayı vermek istedi, ancak konsolosluk bu talebi geri çevirdi. Bunun üzerine dosya posta kutusundan atıldı ve eylem sloganlarla sonlandırıldı.