Home , Haberler , Hindistan Komünist Partisi (Maoist) Merkez Komitesi üyesi Azad yoldaş katledildi

Hindistan Komünist Partisi (Maoist) Merkez Komitesi üyesi Azad yoldaş katledildi

TÜRKİYE | 03 – 07 – 2010 | 2 Temmuz 2010 tarihinde Andra Pradesh polisi ve Halk Kurtuluş Gerilla Ordusu (PGLA) arasında yaşanan çatışmada Adilabad bölgesinde Sarkapallı vadisinde HKP (M) Merkez Komite ve Siyasi Büro üyesi Cherukuri Rajkumar, herkesin bildiği adıyla Azad yoldaş henüz kimliğini tespit edilememiş bir başka Maoist ile birlikte şehit düştü. Azad yoldaş, uluslararası kamuoyunda Parti’nin ikinci temsilcisi olarak bilinen ve saygı gören bir Maoist’ti.

Burjuva haber ajanslarınin verdikleri bilgiye göre, Andra Pradesh ve Adilabad polisi Maharashtra sınırından 15 km uzaklıktaki bir köye baskın düzenlediği sırada çatışma çıktı. Köyde Maoistlerin bir toplantısı gerçekleştirilecekti. Polis, Azad yoldaşın ateş ettiği sırada öldüğünü açıkladı.

Özel İstihbarat Seksiyonundan (SIB) bir resmi temsilcisi “biz Azad’ın orada olduğunu bilmiyorduk. Baskın düzenledik çünkü orada yaklaşık 25 Maoist bulunuyordu. 1 Temmuz’u 2 Temmuz’a bağlayan gecede çatışma çıktı. Saat 3 civarında sona erdi. İki kişi silahla öldürüldü; biri Azad, diğeri henüz kimliği tespit edilmeyen bir Maoist” dedi.

Azad’ın ölümü Hindistan’daki devrimci ve komünist hareket içerisinde büyük bir şok yarattı ve Andra Pradesh’te kitleler tepki gösterdi. Azad ve diğer şehit düşen Maoistin cenazeleri hastanedeki morgta bekletilmektedir.

Hindistan’daki Maoist hareketin önde gelen isimlerinden Azad yoldaşın öldürülmesi, Salwa Judum ve Green Hunt gibi çeşitli isimler altında Maoistlere ve yoksul halka azgınca saldıran Hindistan devletinin katliamlarla dolu tarihine yeni bir sayfa eklenmiş oldu.

Biz Partizan olarak, Hindistan Komünist Partisi (Maoist)’in bu değerli şehitlerinin önünde saygıyla eğiliyoruz. HKP(M)’li kardeşlerimizin Halk Savaşını yükselterek ve zafere yürüyerek Azad yoldaş ve tüm şehitlerinin hesabını soracağına olan inancımız ise sonsuzdur!

Yaşasın enternasyonal dayanışma!

Kahrolsun yayılmacı faşist Hindistan devleti!

PARTİZAN