Anasayfa , Avrupa , Hessen’e Gelen Mülteciler Sahiplenildi

Hessen’e Gelen Mülteciler Sahiplenildi

heppenheim7FRANKFURT (08-09-2015) Macaristan topraklarına uzun yürüyüş ve zorluklarla gelen mültecilerin, oluşan kamuoyu baskısı sonucu Almanya ve Avusturya’ya devam geçişi sağlanmıştı. önceki Cumartesi geceyarısı Frankfurt ana garına ulaşan mülteciler onlarca kitle tarafından karşılandı. Akşama doğru birçok kurum tarafından toparlanan yiyecek ve giyeceklerin organizasyonu gerçekleşti. Birçok yerli göçmen kurumun harekete geçtiği karşılama anında açıklamalar yapıldı ve sloganlar atıldı.

Frankfurt’a ulaşan mültecilerin, yakınlarda bulunan Neu Isenburg’da ki mülteci kampına yerleştirilmeleri sağlandı. Birçok kurum mültecilere yardım amaçlı pratiklerini ve toplantılarını gerçekleştirmeye devam ediyor.

Heppenheim Mülteci Yurdunun Yakılması Protesto Edildi.

İki gün önce Heppenheim mülteci yurdunda ortaya çıkan yangın pazar günü protesto edildi. 5 bine yakın kitlenin Heppenheim istasyonunda gerçekleştirdiği mitinge bir çok kurum katılım sağladı. Yapılan konuşmalarda mültecilerin sahiplenilmesi gerektiğine dikkat çekildi.

ATİF adına yapılan açıklamada mültecileri sahiplenme etkinliklerinin hayati önemde olduğunun altı çizildi ve Aylan Kurdi’nin fotografı üzerinden egemen politikacılarının timsah gözyaşı döktüklerini dile getirildi. Mültecilerin buralara kadar gelebilmiş olmalarında, gelişen sokak dayanışmalarının ve kamuoyu baskısının önemli rolü olduğunu dile getirdi. 15 Nisan operasyonuna dikkat çeken ATİF temsilcisi, politik tutsaklarla dayanışma çağrısında bulundu ve önümüzdeki dönem emperyalist saldırı politikaları ile geliştirilen ırkçılığa karşı mücadele etmeye çağırdı.