Home , Haberler , HDP Bahçelievler İlçe Örgütü’ne Silahlı Saldırı

HDP Bahçelievler İlçe Örgütü’ne Silahlı Saldırı

HABER MERKEZİ|28.12.2021| AKP-MHP faşist kliğinin muhaliflere yönelik başlattığı saldırı furyasının bugün bir örneği de HDP’nin Bahçelievler İlçe Örgütü’nde yaşandı. Roboski Katliamı’nın 10. Yılında HDP parti binasına saldırı düzenlendi. Kimliği henüz açıklanmayan saldırgan parti binasına girdikten sonra çeşitli sorular sorarak fırsat kollamaya çalıştı. Kendisine ikram edilen çayı Ramazan Dişarı’nın üzerine döken ve hemen ardından silahına ve bıçağına yeltenen faşist saldırgan „Hepinizi öldüreceğim“ dedi. Silahın tutukluk yapması üzerine  olayı engellemeye çalışan Aziz Şimşek’i yanında getirdiği bıçakla yaraladı.

Deniz Poyraz’ın katledildiği İzmir saldırısınında olduğu gibi polis koruması ile olay yerinden kaçırılan saldırganın, silahı tutukluk yapmasaydı bir katliam gerçekleştirme planı içinde olduğu anlaşıldı. Olayın üzerinden iki saat geçmesine rağmen herhangi bir olay yeri incelemesi yapmayan kolluk güçleri, parti binasını abluka altına aldı.
Sendika.org’a konuşan parti üyeleri yaşanan saldırıyı şu şekilde anlattı:
Saldırgan önce parti binasına gelerek sorular sorup tanışmak istediğini söyledi. Daha sonra kendisine ikram edilen çayı parti üyelerine fırlatarak cebinden çıkardığı bıçakla bir kişiyi yaralamak istedi. Diğer eliyle silahını çıkartan saldırgan elindeki bıçağı düşürdükten sonra parti üyeleri saldırganı uzaklaştırmaya çalıştı. Saldırgan bir silah daha çıkartarak tehditler savurdu. Daha sonra parti binasından koşarak kaçmaya çalıştı. Parti üyeleri de saldırganın peşinden koştu. Sokağın başında silahını bir kişiye doğrultarak tetiğe bastı ancak silah tutukluk yapınca orada bulunan bir fırına sığındı. Saldırgan polisin olay yerine gelmesinin ardından gözaltına alınarak polis araçlarıyla uzaklaştırıldı.
HDP yaşanan saldırıyla ilgili 15.30’da basın açıklaması yapacağını duyurmasının ardından faşist kolluk kuvvetlerinin engellemesi ile karşılaştı. Polis barikatı önünde konuşan HDP İstanbul milletvekili Züleyha Gülüm, barikatların saldırıları sırasında nerede olduklarını sordu.