Home , Haberler , Hatip Dicle'ye Meclis Yolu Açıldı

Hatip Dicle'ye Meclis Yolu Açıldı

TÜRKİYE | 16 – 06 – 2011 | 1 yıl 8 aydır cezaevinde bulunan ve seçimlere 3 gün kala cezasının onaylanması sebebiyle meclise girememesi gündeme gelen Hatip Dicle hakkında olumlu haber bugün geldi.

Yargıtay`ın Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Hatip Dicle`nin geçmiş cezalarından birini onaylaması sonrasında meclis kapısının kapanmasının ardından gelen avukatlarının itirazı üzerine, 11. Ağır Ceza Mahkemesi yeni bir degerlendirme yaparak, Dicle`nin cezasının şu ana kadar cezaevinde yattığı süreye karşılık mahsup sayılacağını açıkladı.

Dicle`nin avukatlarından Fethi Gümüş`ün yaptığı açıklamaya göre hukuki sorun ortadan kalkarken, bundan sonraki süreç tamamen YSK`ya kalmış durumda.

Meclisten müvekkilinin mazbatasını alacaklarını belirten Gümüş, daha sonra  ise diğer tutuklu vekillerin tahliyeleri için toplu başvurularda bulunacakları bildirdi.

Seçime 3 gün kala Hatip Dicle`nin cezasının onaylanmasıyla birlikte Emek, Özgürlük ve Demokrasi Blok`u adayları ekseninde tepkiler büyümüş, seçim sonrasında 36 vekilin meclise girme hakkı kazanmasıyla birlikte Blok vekilleri „Tutuklu arkadaşlarımızdan bir tanesi bile eksik olurs meclise girmeyiz, meclisi boykot ederiz“ diye tavır geliştirmişti.