Home , EMEĞİN GÜNDEMİ , Hatay’da Kamu emekçileri ihraçlara karşı sokağa çıktı

Hatay’da Kamu emekçileri ihraçlara karşı sokağa çıktı

2kasim

Hatay’da kamu emekçilerinin ihraç edilmesiyle ilgili açıklama yapan KESK, mücadeleye devam edeceklerini belirtti. İhraç edilen Hatay Halkevi yöneticisi Duygu Şahlar, “Ahmet’in, Ali’nin düşlerini gerçekleştirdiğimiz için ihraç edildik” dedi.

KESK Hatay Şubeler Platformu açığa almalar ve ihraçlarla ilgili 2 Kasım’da Köprübaşı’nda basın açıklaması ve oturma eylemi gerçekleştirdi. Eylemde kapatılan Azadiya Welat gazetesi ile saldırı altında olan Cumhuriyet gazetesi taşındı.

Açıklamada söz alan Eğitim Sen Hatay Şube Yöneticisi Ayhan Erkal, alanlarda sonuna kadar olacaklarını ve sendikal mücadeleden vazgeçmeyeceklerini belirterek, “Bizler 55 gündür direnenler, mücadeleyle bugünlere geldik. Açığa alınmadan görevden alınan üyelerimiz var. Bu saldırıları püskürteceğiz” dedi.

“Açığa alınan hastalarımız, öğrencilerimiz”

Kitle adına açıklamayı yapan KESK Hatay Dönem Sözcüsü Atıf Kılıç, yine bir KHK ile saldırıyla karşı karşıya kaldıklarını, SES ve Eğitim Sen üyeleri açığa alınırken aslında açığa alınanların hastanelerdeki hastalar ve okullardaki öğrenciler olduğunu söyledi. Kılıç sözlerine şöyle devam etti:

Bilindiği üzere daha önce ilimizde 1000’a yakın eğitim ve bilim emekçisi açığa almıştı. 55 gündür direnişimizi sürdürdüğümüz bu açığa almaların yanında son KHK ile birlikte ilimiz genelinde Konfederasyonumuz KESK’e bağlı Eğitim Sen’den 9, SES’ten 7 ve Haber Sen’den 1 kişi olmak üzere 17 kamu üyemiz ihraç edilmiştir.

Gerekçe olmayan gerekçelerle, sendikal eylem ve etkinliklerimiz ‘suç’muş gibi gösterilerek, idari kararlarla cezalandırılmıştır. Gerçek suçlular ve suç işleyenler karanlığı sever, işledikleri suçları karanlığın örttüğüne inanırlar. Bunun için gece KHK’leri kamu emekçilerinin ‘keskin kılıcı’ olarak baş almaya devam ediyor.

Darbe girişimi bahanesiyle ilan edilen OHAL, AKP’nin tüm muhalefeti baskı altına alması için bir araç olarak kullanılmakta, hukuk, Anayasa ve Uluslararası sözleşmeler ayaklar altında alınmakta, düşünce ve ifade engellenmeye çalışılmaktadır. Darbe girişiminin ihalesini kamu emekçilerinin sırtına yükleyemezsiniz. İşimizle, emeğimizle oynayamazsınız.

hatay-kesk-eylemi-2kasim2016-2

“Ahmet’in ve Ali’nin düşlerini gerçekleştirdiğimiz için ihraç edildik”

Hatay Halkevi yöneticisi Duygu Şahlar, Antakya’da ihraç edilen tek öğretmen olduğunu belirterek, “Biz Ahmet Atakan’ın mücadelesini devam ettirip kütüphane kurduğumuz için, çocuklara ders verdiğimiz için, Ali’nin düşlerini gerçekleştirmek için tiyatro oyunu çıkardığımızdan ihraç edildik” dedi. Mücadeleye devam edeceklerini belirten Şahlar şunları söyledi:

Herkeste bir soru, neden ihraç ediliyoruz, biz hiçbir şey yapmadık. Eğriye eğri, doğruya doğru biz çok şey yaptık, biz bayağı güzel bir şey yaptık. Biz bunların boğazına kılçık olduk, takıldık. Neden ihraç edildik. Ben Halkevleri Hatay Şubesinde yöneticiyim. Halkın hakları mücadelesini savunan, halkın örgütünün bir parçasıyım, bu büyük ailenin bir parçasıyım.

Biz aslında hep kazandık, hep el ele yürüdük. Kaybettiğimiz Ahmet Atakan’ın mücadelesini devam ettirdik. Halkevleri Ahmet Atakan Kütüphanesi’nde öğretmenlik yapıyorum. Ahmet Atakan’la ellerimiz ayrıldığından beri onun mücadelesi peşindeyiz. Bu da büyük bir sebep.

Ali İsmail Korkmaz Vakfında, Ali’nin düşlerini gerçekleştirmek için tiyatro oyunu çıkardık. Yani biz çok şey yaptık. Haksızlık karşısında dimdik durduk. Bunlar için ihraç edildik. Tabi ki de bizi istemeyecekler, tabi ki de bizi saf dışı bırakmak isteyecekler. Biz hiç bir zaman onlarla aynı masada oturup, onlarla ortak olmadık. Biz her zaman onların karşında durup söyleyeceğimizi söyledik ve söylemeye devam edeceğiz. Bizim ne onurumuzu elinizden alabilirler, ne duruşumuzu, ne inancımızı ne de irademizi alabilirler. Bir ayın 15’lerini alabilirler, onu da alsınlar.

hatay-kesk-eylemi-2kasim2016-3

“Biz bu suçu ölümler tükenene kadar işleyeceğiz”

İhraç edilen Hatay Ses Şubesi üyelerinden Hülya Ateş ise, KESK geleneğinden geldiklerini ve güçlerini, umutlarını, direngenliklerini sendikadan aldıklarını ifade etti. Ateş, “Biz barış istedik diye suçlanıyoruz, insanlar ölmesin dedik diye suçlanıyoruz. Ve biz bu suçu ölümler tükenene kadar işlemeye devam edeceğiz” diyerek, dertlerinin salt işe dönüş olmadığını bütün hukuksuzlukların ortadan kaldırılması olduğunu söyledi.

Basın açıklaması oturma eylemiyle sonlandırıldı.