Anasayfa , Avrupa , Hasel’e özgürlük gösterileri sürüyor

Hasel’e özgürlük gösterileri sürüyor

 

Haber Merkezi|23.02.2021| İspanya’da “devleti aşağıladığı, Kraliyet ailesine hakaret ettiği” gerekçesiyle 9 ay hapis cezasına mahkum edilen Katalan rap sanatçısı Pablo Hasel için düzenlenen “özgürlük” protestoları devam ediyor.

İspanya’da Katalan rap sanatçısı Hasel’in “devleti aşağılamak”, “Kraliyet ailesine hakaret etmek” suçlarıyla (!) tutuklanması büyük tepkilere neden oldu. 16 Şubat’ta polis zoruyla tutuklanan Hasel’e destek eylemleri yayılarak devam ediyor. Eylemlerde polis çok sayıda kişiyi gözaltına alırken ülkede “demokrasi ve ifade özgürlüğüne” ilişkin tartışmalar da alevleniyor. Konuya ilişkin konuşan Başbakan Pedro Sanchez “İspanyol demokrasisi, bir an önce ifade özgürlüğünü genişletmek ve iyileştirmekle yükümlüdür” açıklamasını yaptı. Podemos Partisi lideri Pablo Iglesias ise Hasel’in tutuklanmasının İspanyol demokrasisi ile ilgili soru işaretleri doğurduğunu belirtmişti.

Katalonya bölgesinden ülkenin diğer şehirlerine de yayılan gösterilerin ilk 4 gününde yaklaşık 95 kişi gözaltına alınmış, 100’e yakın kişi yaralanmıştı. Gözaltındakilerin büyük çoğunluğu çıkarıldıkları mahkemede serbest bırakıldı.  (ozgurpolitika)