Anasayfa , Takvim , Hapishaneler Sempoyzumu Tanıtım Toplantısı (Frankfurt)

Hapishaneler Sempoyzumu Tanıtım Toplantısı (Frankfurt)

FRANKFURT | 26 – 01 – 2014 | POLİTİK TUTSAKLAR YALNIZ DEĞİLDİR, ONLARIN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN MÜCADELE EDELİM!

TÜM POLİTİK TUSAKLARA VE SAVAŞ ESİRLERİNE ÖZGÜRLÜK!

25-26-27 NİSAN 2014 TARİHİNDE TÜRKİYE/İSTANBUL’DA YAPILACAK OLAN HAPİSHANELER SEMPOZYUMU TANITIM TOPLANTISINDA BULUŞALIM!

GÖÇMEN EMEKÇİLER, DEVRİMCİLER!

Bugün dünyanın birçok ülkesinde ulusal ve sosyal kurtuluş mücadelesi sonucu onbinlerce siyasi tutuklu hiphanelerde yatmaktadır. Siyasi tutsaklar dünyanın her yerinde en kötü koşullarda tutumaktadır. Türkiye ve Avrupa’da F-TİPİ hapishaneler, Hindistan, Meksika, İran, İsrail, Brezilya, Peru, Afganistan, İspanya, İtalya, Almanya Tecrit Ve İzolasyon hapishanelerinde tutulan yüzbinlerce devrimci ve savaş esiri tutsağa karşı yaptırımlar en acımasız şekilde devam etmektedir. Sadece Türkiye’de 400 devrimci ve yurtsever tutsak; kanser, iç hastalıklar, yaralamalar nedeniyle ölüme terk edilmiştir. Adalet Bakanlığının yaptığı resmi açıklamalara göre son 13 yılda Türkiye hapishanelerinde 2300 tutuklu ve hükümlü hayatını kaybetmiştir. Bu ölümlere en son tutuklu bulunduğu Bitlis hapishanesinde tek kişilik hücrede tutulan Sehithan Taşkıran geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.  Türk devleti inatla ve bilerek hasta tutsakları ölümlerinin son günlerini dahi aileleriyle geçirmelerine izin vermemekte, hasta tutsakları tahliye etmemektedir.

Bu gerçek durum karşısında; Türkiye, Hindistan, ABD, Avrupa ve dünyanın diğer tüm cezaevlerinde esir tutulan devrimci tutsaklar ve savaş esirleriyle dayanışma içinde bulunmak, cezaevleri şartlarının düzeltilmesi, nihayi olarak tüm devrimci tutsakların ve savaş esirlerinin serbest bırakılması, hasta tutsakların hiçbir koşul öne sürülmeksizin tahliye edilmesi için, bir kampaya başlatmış bulunuyoruz. Kampanyamız; Hindistan, Brezilya, ABD ve daha bir çok ülkede sürmektedir. Bunun bir parçası olarak Avrupa’da yürüttüğümüz etkinliği 25-26-27 Nisan 2014 tarihinde Türkiye/İstanbul’da yapılacak olan Uluslararası Hapishaneler Sempozyumuna katılmak ve delege göndermek için düzenledeğimiz tantım paneline tüm devrimci, ilerici, yursever ve göçmen emekçileri katılmaya çağırıyoruz.

Tarih:01.02.2014

Saat:16.00

Adres:Internationales Zentrum

Koblenzerstr.17 Gallus – Frankfurt am Main

 

Düzenleyenler: ATİK-UPOTUDAK, ADHK, AÖDK, Yaşanacak Dünya