Anasayfa , Avrupa , Filistin Yaşayacak! Filistin Kazanacak!

Filistin Yaşayacak! Filistin Kazanacak!

IMG_3672STRAZBURG | 07 – 09 – 2014 | Emperyalistler ve uşaklarının kan gölüne çevirdiği Ortadoğu ve Filistin halkıyla dayanışma için Fransa’nın Strazburg şehrinde bir eylem gerçekleştirildi. Çeşitli Fransa ve Filistinli demokratik kurumların düzenlediği eylem, 6 Eylül Cumartesi günü gerçekleştirildi. Saat 15’te, Kleber Meydanı’nda toplanan kitle sloganlarla yürüyüşe başladı.

Yürüyüş boyunca “Katil İsrail, Ortak Avrupa”, “Siyonist, Faşist, Sizsiniz Terörist!”, “Hepimiz Filistin’liyiz” gibi birçok slogan atıldı.

ATİK ve Partizan kitlesi de flamalarıyla yürüyüşte yerini alırken, yürüyüş boyunca coşkulu sloganlar attı. “Anti-faşist! Anti-emperyalist!”, “Dünya Halklarını Ezmek İsteyenlere, Halkların Cevabı: DİRENİŞ”, “Gazze ve Filistin Özgülünde Katledilen İnsanlık!” gibi sloganlar kesintisiz bir şekilde atıldı.

Yürüyüşün ardından tekrar Kleber Meydanı’nda toplanılırken, düzenleyici kurumlar adına “İsrail’i Boykot Girişimi” bir açıklama gerçekleştirdi. Açıklamanın ardından “Filistin Yaşayacak! Filistin Kazanacak!” sloganlarıyla bitirildi.

 

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=CwC1TWzkNyQ&w=560&h=315]