Home , Haberler , Hannover’de ATİF Tarafından “Katliamlar Tarihi ve Cumhuriyetin Öteki Yüzü” Başlığıyla Seminer Düzenlendi

Hannover’de ATİF Tarafından “Katliamlar Tarihi ve Cumhuriyetin Öteki Yüzü” Başlığıyla Seminer Düzenlendi

Hannover|23.12.2023| Hannover’de, 22 Aralık Cuma günü, ATİF (Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu) tarafından “Katliamlar Tarihi ve Cumhuriyetin Öteki Yüzü” başlıklı bir seminer düzenlendi.

Seminere 24. Dönem HDP milletvekili Hasip Kaplan ve ATİF Hannover adına İlyas Şahin katıldı. Şahin konuşmasında, TC’nin Osmanlı’dan devraldığı bir katliam geleneğinin olduğu, Ermeni soykırımından günümüze kadar yapılan katliamların tabiri caizse sayısız olduğunu, emperyalist sistemde katliamların tüm devletlere özgü olduğunu ve özellikle TC’nin Kürt ulusuna ve devrimcilere yönelik yapmış olduğu katliamların içeriğine değindi.Kaplan ise konuşmasında, yapılan katliamların devlet hukuku nezdinde bir karşılığı olmadığını, artık korkunç bir yüzsüzlük ile açıktan katliamların yapıldığını, bu katliamların durması için ezilenlerin birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi.Yaklaşık 2 saat süren etkinlik soru-cevap kısmının ardından sonlandırıldı.