Home , Avrupa , Hamburg DGP : ‚IŞİD’e Verecek Çocuğumuz Yok!‘

Hamburg DGP : ‚IŞİD’e Verecek Çocuğumuz Yok!‘

hamburg_isid_dgpHAMBURG | 30 – 08 – 2014 | Amerika ve batılı ülkelerin beslediği IŞİD terör örgütünün Almanya’da Türkiyeli ve göçmen ailelerin çocuklarını bir şekilde etkileyerek, Suriye ve Irak’a savaşa göndermesi, buna karşı olası etkinlikler için Demokratik Güçbirliği Platformu Hamburg tarafından organize edilen  kitleye açık bir toplantı gercekleştirildi. Demokratik Gücbirliği Platformu temsilcileri ve Die Linke (Sol Parti) milletvekili Cansu Özdemir’inde konuşmacılar arasında olduğu toplantı 31 Agustos Pazar günü saat 15:00 ‚te başladı ve yaklaşık olarak 3 saat sürdü.

Aralarında ATİF’inde bulunduğu Hamburg’ta bulunan Demokratik kitle örgütlerinin olusturdugu Demokratik Gücbirligi Platformu adına yapılan açıklama ile başlayan toplantıda konunun önemine dikkat çekildi ve gecikmiş bir toplantı olduğu hattırlatıldı. IŞİD’in bir emperyalist beslemeli sıradan bir çete olmadığı aksine IŞİD’in Emperyalistlerin ve TC gibi bazı bölge ülkelerinin desteklediği maddi ve her türlü destek saglayarak büyüttügü bir terör örgütü oldugunun altı çizildi. Bu terör örgütünün Almanya’da rahatlıkla faaliyet yürütüp Suriye ve Irak’a buradan kandırabildiği gençleri gönderdigi söylendi. Devletin verilerine göre 36 kişi ama gercek sayının bilinenin üzerinde olduğu hatırlatılarak örgütün faaliyetlerinin bir an önce yasaklanması istendi. Bu konu doğrultusunda kitleden oluşturulucak komite ile mücadelenin daha örgütlü bir şekilde yürütülmesi gerektiği vurgulanarak kitlelerdende bu tip terör örgütlerine karşı yürütülecek mücadeleye yönelik öneri ve destek istendi. Daha sonra ise IŞİD terör örgütüne her hangi bir yakını veya tanıdığı katılmış olan ailelere söz verilerek yaşadıkları süreçle ilgili bilgi alındı. Zaman zaman çok duygulu anlarda yaşandı. Yaşadıkları ve yürüttükleri mücadeleyi anlatan bir aile yakını „Yaklaşık bir ay önce Hamburg’dan 18 kişi ile birlikte Türkiye’ye geldikten sonra İŞİD’e katılan bir kisinin yakını . ‘ Tunceliliyiz. Yaklaşık dört hafta önce elimizdeki belgelerle çocuğumuzun İŞİD terör örgütüne katıldığı haberini aldık. Gelen bilgilere göre hepsinin Türkiye sınırları üzerinden Suriye’ye geçtiklerini öğrendik. Ben İŞİD’e normal, küçük bir terör örgütü diyemiyorum. Uluslararası alanda destek alan bir terör örgüt. İŞİD gençlerin etnik kökenlerine bakmadan onları ideolojik yönden etkiliyor. Bu Alevi de olabilir, başka mezhep de. Alman da olabilir. Önemli olan onları tuzağa düşürmek değil mi? Yeğenim önce Selafistçilere takıldı. Harburg’da Araplara ait Takwa Camisi’ne takılmaya başlamıştı. Not bırakmadan gitti. Cami yetkilileri ile görüşmek istediğimde ‘Müslümansanız, namaz kılıyorsanız ancak sizinle konuşuruz’ dediler. Kendi aralarında Hamburg’da piknikler düzenliyorlar, kentin işlek yerlerinde Kuran dağıtıyorlar. Hamburg’dan Türk, Kosova, Bosnalı gençlerin Mardin üzerinden Suriye’ye gittiklerini öğrendik. Yeğenimiz sağ mı öldü mü? bilmiyoruz’dedi.

hamburg_isid_dgp1Türkiye’de yeğenlerini bulmak için çalmadık kapı bırakmadıklarını da anlatan aile yakını  ‘’Türkiye’de müsteşar, polis yetkililer, siyasetçiler çalmadık kapı bırakmadık. Herkes birşey yapamayız dedi. CHP Milletvekili Hüseyin Aygün yakından ilgilendi. Bizler Alevi felsefine, doğaya, insan sevgisine inanan insanlarız. Çocuklarımızı da bu şekilde yetiştiriyoruz. Çocuklarımız okul çağındalar, ergenlik çağındalar. Büyük bir tuzağın içindeler. Alevi, Kürt ailelerin de içinde olması çok üzücü bir durum’ şeklinde konuştu. Bunun gibi bircok aile yakininin söz aldığı toplantıda daha sonrada katılımcılar öneri yada soruları için söz aldı. Akabinde de Hamburg’ta katılımcı aile yakını kurum temsilcilerinden ve Demokratik Güç Birliği’nden kişilerin gönüllü olarak katıldığı konu ile ilgili mücadeleyi geliştirmek için bir komite kuruldu. Etkinlik daha sonra sonuçlandı.